Turkcell’in SPK tarafฤฑndan uygun gรถrรผlen 8 milyar TL tutarฤฑndaki ihraรง limiti kapsamฤฑnda, 30 Ocak 2025 vadeli tahvil ihalesinde yรผzde 49,5 faiz oranฤฑ ile 1 milyar 870 milyon TL borรงlandฤฑ.
รnรผmรผzdeki dรถnemlerde faiz oranlarฤฑndaki dรผลรผล beklentisi raฤmen ve TCMB anketine gรถre bir yฤฑllฤฑk dolar/TL kuru beklentisinin 37,16 TL olduฤu dikkate alฤฑnฤฑrsa bu oran dolar bazฤฑnda yaklaลฤฑk yรผzde 9 oranฤฑnda bir faizi ifade ediyor.
Turkcell’in KAP’ta yer alan aรงฤฑklamasฤฑnda ลu ayrฤฑntฤฑlara yer verildi.,
“ลirketimizin, Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’nun uygun gรถrdรผฤรผ 8.000.000.000 TL ihraรง limiti kapsamฤฑnda; yurt iรงinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatฤฑrฤฑmcฤฑlara satฤฑlmak รผzere ihraรง edilen 30.01.2025 vadeli, yฤฑllฤฑk basit faizi %49,50 olan 1.870.000.000 TL nominal tutarlฤฑ finansman bonosunun satฤฑลฤฑ tamamlanmฤฑล olup, kฤฑymetin yatฤฑrฤฑmcฤฑ hesaplarฤฑna virmanฤฑ 10.10.2024 tarihinde (bugรผn) gerรงekleลecektir. ฤฐลleme Ziraat Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler A.ล. aracฤฑlฤฑk etmiลtir.”







