Faizlerdeki artış sürecek

Faizlerdeki artış sürecek

Goldman Sachs yayınladığı raporunda gelişen piyasalarda reel faizde yükseliş olacağını kaydetti

A+A-

Goldman Sachs raporunda gelişen piyasalarda reel faizde yükseliş olacağını kaydetti. Rapor'a göre birçok gelişen piyasa ciddi bir düzeltme ile karşı karşıya. Buna kurda daha fazla zayıflık ve faizde artış dahil. Zayıf ABD ve Çin verileri, sıkılaşan gelişen piyasa finansal koşulları ve Ukrayna kaynaklı negatif algı gelişen piyasa varlıkları için karşı rüzgar oluşturabilir.

Gelişen piyasalarda reel faizler yükselmeye başladı, aciliyet seviyeleri farklılık gösteriyor. Kurda değer kaybı birçok gelişen piyasada düzeltme için tek başına yeterli değil çünkü varlık yurt içi talebin tetiklenmesine de bağlı hareket ediyor. Mali konsolidasyon yanında parasal politikanın da yüksek reel faiz ile bu düzeltmeyi paylaşması gerekiyor.

Gelişen piyasa reel faizleri makro dengelenmeyi yansıtacak şekilde ayarlama yaşamalı. Brezilya, Türkiye ve Güney Afrika'da reel faizin artması gerekiyor. Bir ölçüde Macaristan ve İsrail’de artış gerek. Faizde beklentilerin üzerinde yukarı yönlü risk var. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.