FED 2024'te kaç kez faiz indirecek?

FED 2024'te kaç kez faiz indirecek?

Fed'in 2024 faiz indirimi beklentisi piyasaları ikiye böldü. Piyasalar, Fed'in 2024'te üç faiz indirimi yapacağını bekliyor. Ancak, bazı analistler, Fed'in daha agresif bir gevşeme döngüsüne girmesi gerektiğini savunuyor.

A+A-

Federal Rezerv'in 2024 faiz indirimi beklentisi piyasaları ikiye böldü.

Piyasalar, Fed'in gelecek yıl üç faiz indirimi yapacağını bekliyor. Ancak, bazı analistler, Fed'in daha agresif bir gevşeme döngüsüne girmesi gerektiğini savunuyor.

Wells Fargo, Federal Rezerv'in gelecek yıl sadece iki kez faiz indirimi yapmasını bekliyor. Ancak, analistler, ekonomik görünüm için aşağı yönlü riskler görüyorlar.

Spektrumun diğer ucunda, TD Securities'in tahvil analistleri, Fed'in büyümenin yavaşlaması nedeniyle gelecek yıl 250 baz puan faiz indirimi yapmasını bekliyor. İlk faiz indiriminin de Mayıs ayında olmasını bekliyorlar.

Commerzbank'ın tahvil analistleri, Fed'in gelecek yıl 200 baz puan faiz indirimi yapmasını beklediklerini ve ilk indirimin Mayıs ayında geleceğini tahmin ediyorlar.

Analistler, "Fed'den daha güçlü faiz indirimleri bekliyoruz, çünkü daha az elverişli bir büyüme tablomuz var ve 2024 ilkbahar/yaz aylarında hafif bir resesyon olacak" dedi.

Ancak, tüm analistler zayıflayan büyümenin daha düşük faiz oranlarına yol açmasını beklemiyor.

Invesco'nun baş yatırım stratejisti Kristina Hooper, 2023'teki agresif faiz artışlarının merkez bankasına piyasaları korkutmadan gevşemeye olanak sağladığını söylüyor. Hooper, altı 25 baz puanlık indirimin, Federal Rezerv'in geçen yılki 75 baz puanlık artışlarından sadece ikisine eşit olduğunu belirtiyor.

Hooper, 2024 görünümünde, "Enflasyon kabul edilebilir seviyelere doğru ilerlemeye devam ederken ve büyüme yavaşlarken gevşemenin ilk yarının sonlarında ortaya çıkmasını bekliyoruz. Güvenli bir toparlanmaya yardımcı olmalı ve küresel ekonomiyi ikinci yarıda trend büyümeye döndürmelidir." dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler