FED Başkanı'ndan Trump'ın eleştirilerine yanıt

FED Başkanı'ndan Trump'ın eleştirilerine yanıt

Fed Başkanı Jerome Powell, Başkan Donald Trump'ın kendisinin performansı konusunda yönelttiği eleştrilerden endişe duymadığını söyledi. 

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell, Başkan Donald Trump'ın kendisinin performansı konusunda yönelttiği eleştrilerden endişe duymadığını söyledi. 

Economic Club of Washington D.C.'de David Rubenstein'ın sorularını yanıtlayan Powell, ekonomiye, faizlere ilişkin değerlendirmelerini yaparken siyasi faktörleri katmadıklarını belirten Powell, Başkan Trump ile görüşmesi için bir davet almadığını da ifade etti. 

Trump'tan bir davet gelmesi halinde buna uyacağını belirten Powell, "Herhangi bir Fed Başkanı'nın Beyaz Saray'dan gelen bir daveti geri çevirdiğini duymadım, böyle bir hareketin uygun olacağını da düşünmüyorum" diye konuştu.

ABD ile Çin arasındaki ticari çekişmenin şu ana kadar ekonomi üzerinde çok fazla etkisi olmadığını da ifade eden Powell, "Tarifelerin her iki tarafta da gözle görülür bir etki yarattığı düşünmüyorum" dedi. 

Powell, ABD ile Çin arasında müzakerelerinin daha adil, daha serbest ve daha düşük tarifeli bir ortam sağlamasının ticaret için iyi olacağını belirtirken, "Eğer süreç daha fazla korumacılığa yol açar ise, bu ABD'de ve dünyanın her yerinde daha az verimli bir ekonomiye yol açar" diye konuştu.

Ekonominin durumuna yönelik sorulara da yanıt veren Powell, resesyon riskinin kısa vadede yüksek olduğuna işaret eden herhangi bir sinyal görmediğini ifade etti. 

Powell, "Enflasyon, Fed'i fazleri ekonomiye fren yaptırtacak kadar yükseltmeye zorlayacak seviyede değil. Temel endişe global ekonomi. Çin'in büyümesi yavaşlıyor" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.