Altฤฑn, Fedโin 20-21 Eylรผlโde yapacaฤฤฑ toplantฤฑda 75 baz puanlฤฑk bir faiz artฤฑลฤฑna yรถnelik beklentilerin gรผรงlenmesiyle dรถrt haftadฤฑr ilk kez haftayฤฑ kazanรงla kapatmaya hazฤฑrlanฤฑyor.
bloomberght’nin haberine gรถre Spot altฤฑn, bu hafta baลฤฑndan itibaren 1700 dolar seviyelerinden yรผkselirken bu seviye bazฤฑ uzmanlar tarafฤฑndan altฤฑna dรผลรผlmesi halinde yatฤฑrฤฑmcฤฑ desteฤini kaybedebileceฤi รถne sรผrรผlerek โtehlike bรถlgesiโ olarak tanฤฑmlanฤฑyor.
Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell Perลembe gรผnรผ yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada merkez bankasฤฑnฤฑn ลu anda ve net ลekilde enflasyonu aลaฤฤฑ รงekmek iรงin mรผdahale etmesi gerektiฤini belirterek, 20-21 Eylรผlโde yapฤฑlacak toplantฤฑda 75 baz puanlฤฑk artฤฑล iรงin beklentileri gรผรงlendirdi.
รte yandan Avrupa Merkez Bankasฤฑโnฤฑn Ekim ayฤฑnda 75 baz puanlฤฑk yeni bir artฤฑล yapacaฤฤฑna dair beklentiler de gรผรงlendi.
Para politikasฤฑna duyarlฤฑ iลlem gรถren iki yฤฑllฤฑk Hazine tahvillerinin satฤฑลฤฑ getirilerin yรผzde 3,51โe yรผkselmesine neden olarak 2007โden bu yana en yรผksek seviyenin gรถrรผlmesini saฤladฤฑ.







