Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Fed faiz kararฤฑ konusunda BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jefferson’ndan uyarฤฑ

Fed faiz indirimleri konusunda yavaลŸ hareket edilmesi gerektiฤŸini belirten BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jefferson, istihdam risklerinin arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.
Fed faiz kararฤฑ konusunda BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jefferson'ndan uyarฤฑ Borsatek

Federal Rezerv BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Philip Jefferson Pazartesi gรผnรผ yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada, istihdama yรถnelik aลŸaฤŸฤฑ yรถnlรผ risklerin, enflasyona yรถnelik yukarฤฑ yรถnlรผ risklere kฤฑyasla arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti. Ancak Jefferson, merkez bankasฤฑnฤฑn faiz indirimleri konusunda “yavaลŸ” hareket etmesi gerektiฤŸini vurguladฤฑ.

Fed faiz

Jefferson, Kansas Cityโ€™deki konuลŸmasฤฑnda mevcut politika duruลŸunun hala biraz kฤฑsฤฑtlayฤฑcฤฑ olduฤŸunu sรถyledi. Merkez bankasฤฑnฤฑ ekonomiyi ne kฤฑsฤฑtlayan ne de canlandฤฑran nรถtr seviyeye yaklaลŸtฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ ifade etti. Fed faiz risklerinin dengesi deฤŸiลŸirken, nรถtr faiz oranฤฑna yaklaลŸฤฑrken yavaลŸ hareket edilmesi gerektiฤŸini sรถzlerine ekledi.

Jefferson, 9 ve 10 Aralฤฑk’ta yapฤฑlacak Fed’in bir sonraki politika toplantฤฑsฤฑna girilirken, yetkililerin ne kadar kamu verisi alacaฤŸฤฑna dair belirsizliฤŸin devam ettiฤŸini vurguladฤฑ. ร‡alฤฑลŸma BakanlฤฑฤŸฤฑ, Eylรผl ayฤฑ istihdam raporunu PerลŸembe gรผnรผ aรงฤฑklayacaฤŸฤฑnฤฑ duyurdu. Ancak Fed faiz yetkilileri toplanmadan รถnce baลŸka hangi verilerin aรงฤฑklanacaฤŸฤฑ belli deฤŸil.

Veri eksikliฤŸi ve toplantฤฑ bazlฤฑ yaklaลŸฤฑm

Fed faiz indirimi

Her zaman “toplantฤฑ bazฤฑnda bir yaklaลŸฤฑm” benimsediฤŸini belirten Jefferson, ลŸu anda bunun “รถzellikle ihtiyatlฤฑ bir yaklaลŸฤฑm” olduฤŸunu ekledi. Resmi hรผkรผmet verilerinin eksikliฤŸini kabul eden Jefferson, iลŸ piyasasฤฑnda kademeli bir soฤŸuma gรถrdรผฤŸรผnรผ dile getirdi. Son haftalarda bรผyรผk รถlรงรผde yatay seyreden eyaletlerden gelen iลŸsizlik sigortasฤฑ taleplerine dikkat รงekti. Ayrฤฑca iลŸ piyasasฤฑ hakkฤฑndaki anekdotik kanฤฑtlarฤฑn karฤฑลŸฤฑk olduฤŸunu da belirtti.

Jefferson, gรผmrรผk vergileri nedeniyle enflasyonun yรผzde 3 civarฤฑnda durmuลŸ olabileceฤŸini belirtti. Bunun devam eden bir enflasyon sorunu deฤŸil, tek seferlik bir fiyat artฤฑลŸฤฑ olduฤŸunu beklemek makul olduฤŸunu dรผลŸรผndรผฤŸรผnรผ sรถyledi. Ancak, durumu dikkatle izlediฤŸini de ekledi. Bu durum, gelecekteki Fed faiz kararlarฤฑnฤฑ etkileyebilir.

Fed iรงinde gรถrรผลŸ ayrฤฑlฤฑklarฤฑ ve piyasa beklentileri

Fed faiz kararฤฑ konusunda BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jefferson'ndan uyarฤฑ Borsatek

Jefferson’un yorumlarฤฑ, Fed’in faizleri daha da dรผลŸรผrรผp dรผลŸรผrmeme konusunda giderek daha fazla bรถlรผnmรผลŸ gรถrรผnmesi รผzerine geldi. Kansas City Fed BaลŸkanฤฑ Jeff Schmid ve Boston Fed BaลŸkanฤฑ Susan Collins dahil diฤŸer oy hakkฤฑna sahip รผyeler, enflasyon konusunda endiลŸelerini dile getirdiler. Bu yetkililer Fed faiz oranlarฤฑnฤฑn sabit tutulmasฤฑnฤฑ tercih ettiklerini ifade ettiler.

Piyasalar, bir ay รถnceki yรผzde 94’lรผk ihtimale kฤฑyasla, gelecek ay Fed faiz indirimi olasฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑ sadece yรผzde 42 olarak fiyatlฤฑyor. Piyasalar ve Fed’in farklฤฑ beklentilere sahip olmasฤฑ, Fed faiz politikalarฤฑnฤฑn seyrinin zorlu bir dรถnemden geรงtiฤŸini gรถsteriyor. Fed faiz patikasฤฑ belirsizliฤŸini koruyor.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.443446.47470.03%
EURO 53.268453.3284-0.01%
JAPON YENฤฐ 3.4623.477-0.17%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.472357.5396-0.09%
STERLฤฐN 61.425661.59680.32%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84626.85140.05%
RUS RUBLESฤฐ 0.63410.63560.22%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63697.45 -0.7609%
Ethereum 1710.53 -1.7183%
Tether USDt 1.00 0.0052%
BNB 585.73 -0.2911%
Solana 72.82 -0.8271%
USDC 1.00 0.0083%
XRP 1.13 -2.0631%
Dogecoin 0.08 -1.6169%
Toncoin 1.64 0.8788%
Cardano 0.16 -3.2349%
Shiba Inu 0.00 -1.877%
Avalanche 6.12 -1.9226%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam