FED kararı öncesi Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta son durum

FED kararı öncesi Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ta son durum

FED'in faiz artırım döngüsüne bu ay ara verip vermeyeceğine saatler kala piyasalarda son durum

A+A-

Federal Rezerv'in (Fed) bugün yapılacak toplantısında alınacak faiz oranı kararı, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir konu. Uzun süreli bir faiz artırım döngüsünün ardından Fed'in bu politikasında bir duraklama yapması bekleniyor. Diğer yandan, ABD'de bir federal mahkeme, Microsoft ve Activision Blizzard arasındaki birleşme sürecini geçici olarak durdururken, Nvidia'nın piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aştı.

1. Fed Kararı Öncesi Geri Sayım

Federal Rezerv, iki gündür devam eden toplantısının sonunda bugün para politikasına dair yeni bir açıklama yapacak. Yatırımcılar, Fed'in faiz artırım döngüsüne ara verip vermeyeceği ya da borçlanma maliyetlerini biraz daha artırıp artırmayacağı konusunda belirsizlik yaşıyorlar. Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'nin enflasyon oranı Mayıs ayında beklenenden daha fazla geriledi. Yıllık enflasyon oranı %4,0 ile 2021 başından bu yana en düşük seviyeye düştü. Ancak bu rakam, Fed'in %2'lik hedefinin hala üzerinde ve işgücü piyasasında güçlenme işaretleri görülüyor.

2. Fed Açıklaması Öncesi Vadeli İşlemler Karışık

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Federal Rezerv'in son politika kararını beklerken Çarşamba günü karışık bir seyir izledi. Dow vadeli kontratları 35 puan veya %0,10 düştü, S&P 500 vadeli kontratları 9 puan veya %0,19 arttı ve Nasdaq 100 vadeli kontratları 41 puan veya %0,27 yükseldi.

3. Federal Mahkeme Microsoft-Activision Birleşmesini Geçici Olarak Engelleyebilir

California merkezli bir federal mahkeme, Microsoft'un Activision Blizzard ile yapmayı planladığı 69 milyar dolarlık dev birleşmeyi geçici olarak durdurabileceğine işaret etti. Birleşme süreci, FTC'nin anlaşmanın yasallığını incelemesi için gereken süreyi elde etmesi adına durdurulabilir.

4. Nvidia 1 Trilyon Dolarlık Değerleme ile Kapandı

Nvidia'nın piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aştı ve bu, şirket için önemli bir dönüm noktası oldu. Nvidia, Trilyon Dolar Kulübü'ne ilk kez geçen ayın sonlarında, hisse senedi fiyatının 404,87 $ seviyesini aşmasıyla katılmıştı.

5. Shell, Temettü Artırma Planını Açıklıyor

Avrupa'nın en büyük enerji şirketi Shell, temettü oranını yükseltip, harcamalarını azaltarak yatırımcıların güvenini yeniden kazanmayı hedefliyor. Şirketin temettü artırma ve maliyet kesme planları, CEO Wael Sawan'ın "performans, disiplin ve sadeleştirme" stratejisi doğrultusunda geliştirildi.
 

İlgili Haberler