FED yeniden varlık alımına hazırlanıyor

FED yeniden varlık alımına hazırlanıyor

Fed Başkanı Powell, "Varlık alımlarının yeniden başlamasına izin verme zamanı geldi"

A+A-

Fed Başkanı Jerome Powell, global ekonomik riskler karşısında Fed'in daha fazla faiz indirimine açık olduğuna işaret etti ve para piyasalarının düzgün şekilde çalışmasının sağlanması için Fed'in elindeki varlık miktarının yeniden büyümesine izin verme zamanının geldiğini söyledi. 

Fed, geçtiğimiz 2 yılda bilançosundaki varlık miktarını 600 milyar dolardan fazla azaltmıştı. 

Powell, "Bankacılık sistemi rezerlerinin yeterli miktarda olmaması halinde, fonlama baskısında rutin bir artışın para piyasası faizlerinde çok büyük hareketlere yol açabileceğini gördük. Bu oynaklık, para politikasının etkin şekilde uygulanmasını da geciktirebilir, engelleyebilir. Biz bunu düzelteceği. Fed, fonlama faizini hedef aralık içinde tutmak için geçici piyasa operasyonları düzenlemekten çekinmeyecek. Kısa vadeli Hazine kağıtları alımı parasal genişleme değim"diye konuştu.

Konuşmasında daha fazla faiz indirimi taahhütünde bulunmayan Powell, yapılan son faiz indirimlerinin ABD'in görünümünü destek sağlamakta olduğunu da belirtti. Fed yetkililerinin gelen verileri dikkatli şekilde takip edeceklerini belirten Powell, "Fed, ekonomik büyümeyi desteklemek için uygun şekilde hareket edecek" dedi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.