Fedun :50 dolara 1 varil petrol satmak daha iyi

Fedun :50 dolara 1 varil petrol satmak daha iyi

Lukoil'in Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, '50 dolara 1 varil petrol satmak, 30 dolar/varile 2 varil satmaktan daha iyi' olduğunu söyledi

A+A-

Rusya'nın ikinci büyük petrol üreticisi Lukoil'in Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, 2015 yılında 100 milyon ton ile rekor kıran üretimlerini 2016 yılında tekrarlama planları olmadığını söyledi. 

Maliyeti ne olursa olsun piyasada ucuz fiyata petrol satmanın yanlış olduğunu ifade eden Fedun, "Bugün piyasalara ülkelerin ve şirketlerin bütçelerine zarar vermeyen miktarda petrol vermeliyiz.

Piyasa üzerinde ek baskı da yaratmamalıyız. Bana göre 50 dolar/varil fiyatla 1 varil petrol satmak, 30 dolar/varil fiyatla 2 varil petrol satmaktan daha iyi" diye konuştu.

Fedun ayrıca, Rusya'nın petrolde arz fazlasının azaltılması için ortak OPEC ile ortak çalışmasının zamanının geldiğine inandıklarını ifade etti.
 

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.