Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Slaven Bilic olduğu iddia edildi

A+A-

Teknik direktör arayışındaki Fenerbahçe, Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic ile prensipte anlaşmasına vardı. Fenerbahçe 20 Aralık'ta KAP'a Futbol A Takımı Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın sözleşmesinin feshedildiğini bildirmişti.

Yeni Şafak'ta yer alan bilgiye göre, Beijing Guoan takımın başında yer alan ve Çin futbolunda yaşanan kriz nedeniyle ülkeden ayrılma kararı alan Slaven Bilic'in sarı-lacivertli kulübün teklifini kabul etti. Fenerbahçe yönetimin, Bilic ile 2.5 yıllık anlaşmaya vardığı ve sözleşmenin ocak ayının ilk haftasında imzalanacağı belirtildi.

2006-2012 yılları arasında Hırvatistan Milli Takımı’nı çalıştıran Bilic, EURO 2008 çeyrek finalinde Türkiye’ye rakip olmuştu. 2013-15 arasında Beşiktaş’ı da çalıştıran Hırvat teknik adam, Avrupa’da gösterdiği başarı ve sonrasındaki 2 şampiyonluğun temellerini atmasıyla hatırlanıyor.

Ardından İngiltere’de West Ham’ın başına geçen Bilic, takımı 2015-16 sezonunda 7. yaptı. 53 yaşındaki teknik adamın daha sonra çalıştırdığı West Bromwich ise, 2019- 20’de Championship’i Marcelo Bielsa’nın ekibi Leeds United’ın arkasında 2. bitirip Premier Lig’e yükseldi.

İlgili Haberler