Altavilla’dan boลalan yere henรผz atama yapฤฑlmazken, Sergio Marchionne’nin yerine dรผn itibariyle gelen yeni CEO Mike Manley geรงici bir sรผre bu bรถlgeden sorumlu olacak. Altavilla ve Manley, iลlerin aksamamasฤฑ iรงin aฤustos ayฤฑ sonuna kadar birlikte รงalฤฑลacak.
54 yaลฤฑndaki Altavilla, eski CEO Marchionne’ye yakฤฑnlฤฑฤฤฑ ile biliniyordu.
HASTALIฤI NEDENฤฐYLE GรREVฤฐNDEN ALINDI
FCA Grup, 3 hafta รถnce ฤฐsviรงre’de omuzundan ameliyat geรงiren 66 yaลฤฑndaki Marchionne’nin saฤlฤฑk durumunun kรถtรผye gitmesi nedeniyle sรผrpriz bir ลekilde Manley’in รผst yรถneticilik gรถrevine getirilmesine karar vermiลti.
Fiat’a 2004’te katฤฑlan 66 yaลฤฑndaki Marchionne, ลirketin iflas halindeki Amerikan otomotiv devi Chrysler’i bรผnyesine katma sรผrecinde kilit rol oynamฤฑลtฤฑ.
Marchionne’nin en yakฤฑnฤฑndaki isimlerden biri olan Manley ise ลirket bรผnyesinde 2009’dan bu yana 4X4 araรง markasฤฑ Jeep’in, 2015’ten bu yana da ilave olarak kamyonet markasฤฑ Ram’in yรถneticiliฤini yapฤฑyordu.
Fiat tepe yรถnetiminde bir ayrฤฑlฤฑk daha
Fiat CEO`su Sergio Marchionne`nin saฤlฤฑk sorunlarฤฑ nedeniyle gรถrevden alฤฑnmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan รถnemli bir ayrฤฑlฤฑk haberi daha geldi. Fiat Chrysler`in Avrupa, Ortadoฤu ve Afrika Baลkanฤฑ Alfredo Altavilla istifa etti.







