Filo kiralama devi galericileri de vurdu

Filo kiralama devi galericileri de vurdu

Filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp AŞ’nin batışı deprem etkisi yarattı.

A+A-

Filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp AŞ’nin  batışı deprem etkisi yarattı. Şirketten geriye kalan mağdurlar  arasında, filo kiralama hizmeti alan çok sayıda şirketin yanı sıra  yüzlerce galeri de bulunuyor. 60-70 milyon liralık araç aldıklarını  belirten galericiler devir işlemlerini yapamadı. Türkiye’nin çeşitli  illerinden çok sayıda galerici şirketin Etiler’deki binasını gitse de  muhatap bulamıyor.
   
Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, KUVEYTLİ iş  insanı Adnan El Bahar’ın sahibi olduğu Fleetcorp Taşıt Kiralama AŞ’de  geçen ay hisse yapısı değişti. Şirketin yüzde 75 hissesi Kuveytli iki  bankaya geçti. Mali darboğaz sonrası değişen ortaklık yapısı, şirketin  faaliyetlerini de önemli ölçüde etkiledi.

   
Geçen hafta faaliyetleri duran, yönetici kademede muhatap  bulunamayan şirkettin mağdurları arasında 300 kadar galerici esnaf da  bulunuyor. Edinilen bilgilere göre, galericilerden kimi 100 bin TL  kimi 5-6 milyon liralık araç aldı. Yapılan ihale sonrası alınan  araçların devir işlemleri ise yapılamadı. Söz konusu araçlar için  ödenen bedel ise 70 milyon liraya yakın. İstanbul’un yanı sıra Bursa, Mardin, Trabzon, Kars, Hatay gibi illerden de çok sayıda galerici  mağdur durumda.


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.