Finans dışı şirketlerin borcu rekor seviyede

Finans dışı şirketlerin borcu rekor seviyede

Dünya genelinde finansal olmayan şirketlerin toplam borçları 2018 ikinci çeyrekte 75 trilyon dolar ile rekor kırdı

A+A-

Dünya genelinde finansal olmayan şirketlerin toplam borçları 2018 ikinci çeyrekte 75 trilyon dolar ile rekor kırdı. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre finansal olmayan şirketlerin borçlarında Çin ve ABD başı çekiyor. 
"Çin şirketleri dünyada en yüksek borç seviyesine sahipler"değerlendirmesini yapan IIF, Çin şirketlerinin ellerinde ciddi miktarda nakit tutmalarının yüksek borcun yarattığı risklere karşı bir tampon oluşturduğunu da vurguladı.

Kanada, Hindistan ve Meksika'nın finansal olmayan şirketlerin borçlarının elde tutulan nakite oranı açısından ilk sırada yer aldıklarının ifade edildiği IIF raporunda, Brezilya, Kanada, Amerika ve Çin şirketlerinin borzlarının faizlerini ödemekte hala zorlandıklarını da belirtti. 

IIF raporuna göre finansal olmayan şirketlerin global olarak toplam yükümlülükleri, global GSYH'nın yüzde 92'si civarında.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.