Finans sektörüne operasyon hazırlığı

Finans sektörüne operasyon hazırlığı

Davutoğlu başkanlığındaki Paralel Yapıyla Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nda, paralel yapının kara para aklama ve finans kaynaklarının ele alındığı belirtildi

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilgili bakan ve yetkililerle birlikte gerçekleştirdiği Paralel Yapıyla Mücadele Koordinasyon Toplantısı'nda, paralel yapının kara para aklama ve finans kaynaklarının ele alındığı belirtildi.

Başbakanlık kaynakları toplantıya, Başbakan, Adalet, İçişleri bakanlarıyla MİT müsteşarının yanısıra, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin de katıldığını bildirmişlerdi.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Toplantıda paralel yapının kara para aklama ve finans kaynakları ele alındı" denildi.

Davutoğlu'nun bu isim altında başkanlık ettiği ilk toplantıyla ilgili açıklamada ayrıca şöyle denildi:

"Toplantıda paralel yapının terörle mücadeleye verdiği zarar da ele alındı. Başbakan yapının üzerine tavizsiz gidilmesi talimatı verdi."

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık 2013'te rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine açılan soruşturmaların arkasında hükümeti devirmek üzere devlette "paralel bir yapı" kurduğunu iddia ettiği Fethullah Gülen cemaatinin bulunduğunu söylerken, cemaat bu iddiayı reddediyor.

O dönemden bu yana "paralel yapının" parçası olduğu gerekçesiyle, yargıda, emniyette ve iş dünyasında çok sayıda operasyon yapılmıştı.

Bugünkü toplantıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, "Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) tavsiye kararı üzerine yapılan bir çalışmadır. İlk kez oluyormuş gibi görmemek lazım" demişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.