Finansal sadakatsizlik boşanmaları artıyor.

Finansal sadakatsizlik boşanmaları artıyor.

Para evli çiftler arasında da en hassas konulardan biri. Finansal sadakatsizlik önce tartışmalara sonra boşanmalara neden oluyor.

A+A-

Kanadalı çiftler arasında yapılan bir araştırmaya göre temel harcamalar ve zaruri olmayan harcamalar konusunda tartışmalar son yıllarda artıyor. Kentucky Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir diğer araştırmaya göre ise çiftler arasındaki mali anlaşmazlıklar, boşanmanın diğer gerekçelerinden daha güçlü. Çiftler arasında yaşanan bu durum ‘finansal sadakatsizlik’ olarak adlandırıyor.

İlişki uzmanı Ken Honda’ya göre genel olarak para harcayan ve para kazanan kişilerin birlikte olma eğilimi bulunuyor. Para kazanan kişi, kendi yaşam tarzını finanse edebildiği için para harcayan kişiden etkilenebilir. Aynı şekilde, para harcayan kişi, para kazanan kişinin daha fazla para kazanma koşuşturmasından dolayı kaçırdığı heyecan verici bir hayatı yaşadığına şahit olur. Başlangıçtaki cazibe, her iki kişilik tipi arasında bir tatmin sağlar. Ancak zamanla çatlaklar ortaya çıkmaya başlar. Harcayan kişi, eşinin cimri olduğunu düşünebilirken, para kazanan kişi de iflas edeceği endişesine kapılabilir.

Honda, finansal sorunların genellikle karşılıklı suçlamalarla başladığını ve çiftlerin birbirlerinden para saklamaktan kaynaklandığını belirtiyor. Honda çiftlerin sorumluluk alarak sağlıklı şekilde ilişkilerini sürdürebileceğini belirterek ‘ Hayatı tadını çıkarmakla birlikte faturaları da ödememiz gerektiğini unutmayın’ diyor.

İlgili Haberler