Yunanistan merkezli National Bank of Greece, iki kaynaฤฤฑn verdiฤi bilgiye gรถre 3.4 milyar euro defter deฤeri olan Finansbank’ฤฑn satฤฑลฤฑ iรงin nihai teklifleri ay sonuna kadar alacak.
Yunanistan’ฤฑn en bรผyรผk bankasฤฑ olan NBG, Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (ECB) stres testlerinde belirlenen sermaye aรงฤฑฤฤฑnฤฑ kapatmak iรงin Finansbank’ฤฑ satacaฤฤฑnฤฑ geรงen hafta aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
NBG yatฤฑrฤฑmcฤฑlara yaptฤฑฤฤฑ sunumda Finansbank’ฤฑn gerรงek defter deฤerini 3.4 milyar euro olarak aรงฤฑklamฤฑล, ancak ne fiyata satmayฤฑ dรผลรผndรผฤรผnรผ belirtmemiลti.
Konu hakkฤฑnda bilgi sahibi iki kaynak, Finansbank iรงin iki potansiyel teklif geldiฤini ve nihai teklifin ay sonuna kadar verilmesi gerektiฤini belirtti.
Satฤฑลฤฑn yฤฑl sonundan รถnce tamamlanmasฤฑ ise beklenmiyor.
Finansbank’a ilgi duyan bankalar arasฤฑnda Qatar National Bank, Garanti Bankasฤฑ ve Fibabanka’nฤฑn bulunduฤuu ileri sรผrรผlmรผลtรผ.
NBG’nin stres testindeki “kรถtรผ senaryo”ya gรถre 4.6 milyar euro sermaye aรงฤฑฤฤฑ bulunuyor. NBG’nin danฤฑลmanlฤฑฤฤฑnฤฑ Goldman Sachs ve Morgan Stanley yรผrรผtรผyor.







