Finlandiya Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara, Tรผrkiye, Finlandiya ve ฤฐsveรง tarafฤฑndan NATO Madrid Zirvesi’nde 28 Haziran’da imzalanan รรงlรผ Muhtฤฑra รงerรงevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nฤฑn dรผzenlenen ilk toplantฤฑsฤฑna iliลkin ฤฐsveรง’in Dagens Nyheter gazetesine aรงฤฑklama yaptฤฑ.
Anlaลmada belirtilen iล birliฤi mekanizmasฤฑnฤฑn kurulmasฤฑ iรงin รงalฤฑลmalara baลladฤฑklarฤฑnฤฑ belirten Salovaara, “Biz Tรผrkiye ile derin bir fikir birliฤine vardฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ dรผลรผnรผyoruz. Tรผrkiye, Finlandiya’dan yeni iade taleplerinde bulunmadฤฑ. ฤฐsveรง iรงin bu konuda bir ลey sรถyleyemem. Ana konumuz da bu deฤildi.” ifadelerini kullandฤฑ.
รte yandan, yetkililer toplantฤฑnฤฑn baลkent Helsinki’de yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ duyurmuลtu. Daha sonra bu bilgiyi dรผzelten Finli yetkililer toplantฤฑnฤฑn Vantaa kentinde yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ, gรผvenlik nedeniyle daha รถnce bรถyle bir aรงฤฑklama yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.







