Fisher artık FED üyesi

Fisher artık FED üyesi

İsrail Merkez Bankası eski başkanı ekonomist Stanley Fischer'in, ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyeliğine ilişkin yemin töreni yapıldı.

A+A-

İsrail Merkez Bankası eski başkanı ekonomist Stanley Fischer'in, ABD Merkez Bankası (Fed) yönetim kurulu üyeliğine ilişkin yemin töreni yapıldı. Fischer'ın Fed'in başkan yardımcılığına gelebilmesi için ise Senato'nun onayı beklenecek.

Fischer'in göreve başlaması normal koşullarda yedi üyeden oluşan Fed yönetim kurulunda mevcudun dört üyenin altına inmemesini sağlayacak. Yönetim kurulu, beş tane yerel Fed bankasının başkanıyla birlikte ABD para politikasını belirliyor.

Dünyanın en önemli parasal ekonomistlerinden biri olarak bilinen Zambia doğumlu 70 yaşındaki Fischer hem ABD hem de İsrail vatandaşı. Daha önce Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nda üst düzeyli görevler yapmış olan Fischer Citigroup'ta da üst düzey yönetici olarak çalıştı.

Senato'nun Fischer'ın Fed başkan yardımcılığına getirilmesi için Haziran'da harekete geçmesi bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.