Fitch halka açık 4 şirketin kredi notunu düşürdü

Fitch halka açık 4 şirketin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, halka açık 4 şirketin kredi notunu düşürdü

A+A-

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notlarını 12 Temmuz'da düşürmesi sonrasında bugün de Şişe Cam, OYAK, Türk Telekom ve Turkcell'in notlarını indirdi. Arçelik'in notunu ise teyid etti.

Şişe Cam'ın uzun vadeli kredi notunu ve kıdemli teminatsız tahvil notunu BB+'dan BB-'ye indiren Fitch, uzun vadeli kredi notunun görünümünü 'negatif' olarak belirledi. 

Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) uzun vadeli kredi notunu BB+'dan BB'ye indiren Fitch, görünümü de 'negatif' olarak duyurdu

Türk Telekom ve Turkcell'in kredi notları 'BB+'dan 'BB-'ye çekildi. Kredi notlarının görünümü 'Negatif' olarak belirlendi.

Fitch, Arçelik'in yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını ise 'negatif' görünüm ile BB+ olarak teyit etti.

Verilen notların Türkiye'nin BB- olan Ülke Tavanı notunun üzerinde olmasının, Fitch'in Arçelik'in transfer ve konvertibilite risklerini hafliftecek yeterli yapısal güce sahip olduğu beklentilerini yansıttığı ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.