Fitch'in Türkiye'nin görünümünü yükseltmesi bekleniyor

Fitch'in Türkiye'nin görünümünü yükseltmesi bekleniyor

Fitch'in Türkiye'nin görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltmesi bekleniyor.

A+A-

Fitch'in 8 Eylül Cuma gecesi açıklaması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak koruması beklenirken, görünümün ise "negatif"ten "durağan"a yükseltileceği tahmin ediliyor.

Foreks Haber'in 11 ekonomist ile düzenlediği anket sonucuna göre, ekonomistlerin 10'u Fitch'in yılın planlanmış ikinci değerlendirmesinde Türkiye'nin notunu "B" olarak korumasını beklerken, 1 ekonomist kredi notunun "B+"ya yükseltileceği tahmininde bulundu. Ekonomistlerden 6'sı görünümün "negatif"ten "durağan"a, 2'si "pozitif"e yükseltileceğini öngörürken, 3 ekonomist "negatif" görünümün korunacağı görüşünü bildirdi.

Ankete Galata Menkul, Tacirler, Yatırım Finansman, Gedik Yatırım, OYAK Yatırm, Sagam Danışmanlık, Pariterium Danışmanlık, InvestAZ, Rota Portföy, Ahlatcı Yatırım ve İş Portföy katıldı.

Kredi notunun bugün Türkiye saati ile 23.30'dan sonra açıklanması bekleniyor.

Fitch, en son 8 Temmuz 2022 tarihli değerlendirmesinde Türkiye'nin "B+" kredi notunu "B"ye indirirken, görünümünü "negatif" olarak korumuştu. 19 Kasım 2022 ve 18 Mart 2023 tarihlerinde ise kredi notu ve görünüm korunmuştu.

İlgili Haberler