Kredi Derecelendirme Kuruluลu Fitch Ratings, Tรผrkiye’nin aldฤฑฤฤฑ tedbirlerinin kredibiliteyi inลaa etmek iรงin yetersiz olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ
Fitch’ten yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Tรผrk lirasฤฑnฤฑn deฤer kaybฤฑnฤฑn politika kredibilitesinde artฤฑล, merkez bankasฤฑ baฤฤฑmsฤฑzlฤฑฤฤฑ ve daha yavaล bรผyรผmeye artan toleransla durdurulabileceฤi ve TL’nin bรถylelikle daha istikrarlฤฑ bir para birimi haline geleceฤi vurgulandฤฑ.
Derecelendirme kuruluลu, geรงtiฤimiz gรผnlerde Katar’ฤฑn Tรผrkiye’ye 15 milyar dolar doฤrudan yatฤฑrฤฑm yapacaฤฤฑ haberlerinin liranฤฑn deฤer kazanmasฤฑnฤฑ saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ ancak, yatฤฑrฤฑmฤฑn zamanฤฑnฤฑn ve ayฤฑntฤฑlarฤฑn henรผz aรงฤฑklanmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
Tรผrkiye’nin sahip olduฤu yรผksek enflasyonun ve cari aรงฤฑk rakamlarฤฑnฤฑn kรผresel mali piyasalardaki risklere maruz kalmasฤฑnda etkili olduฤu ifade edildi.
Fitch Ratings, 13 Temmuz’da Tรผrkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB’ye dรผลรผrmรผล, gรถrรผnรผmรผ ise “duraฤan”dan “negatif”e รงevirmiลti.







