Fitch'ten Türk bankalarına uyarı

Fitch'ten Türk bankalarına uyarı

Fitch: Siyasi belirsizlik Türk bankaları için risk oluşturuyor

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de uzun süren siyasi belirsizliğin ekonomi politikalarına yönelik gerilime neden olabnileceğini ve ülke bankaları açısından risk oluşturabileceğini belirtti. 
Fitch'in raporunda "Yavaşlayan ekonomik büyüme, TL'de değer kaybı, daha yüksek faizler ve daha zayıf yatırımcı güveninin bankaların kredi profilleri üzerinde ağırlık yapacaktır. Bununla birlikte bizim temel senaryomuz operasyonel ortamdaki bu bozulmaların ılımlılaşacağı ve bankaların orta büyüklükteki şokları emebilecek ölçüde sermaye tamponu olduğu yönünde." denildi.

Bankacılık sektöründe çekirdek ve toplam sermaye rasyolarının sırası ile yüzde 12.9 ve yüzde 15.1 gibi güçlü seviyelerde olduğunu (2015 Nisan sonu itibarıyla) hatırlatan Fitch, bu oranların yerel para biriminin dolar karşısında bir stres senaryosu altında yüzde 20'lik değer kaybı yaşaması halinde 100 baz puan aşağı gelebileceğini vurguladı. Bununla birlikte bu durumun Türk Bankalarının sermaye yapıları ile dengeleneceği ve sermaye oranlarının yine de güçlü olmaya devam  edeceği öngörüldü.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.