Fiyat ฤฐstikrarฤฑ Komitesi’nin Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Nureddin Nebati baลkanlฤฑฤฤฑnda gerรงekleลtirilen ikinci toplantฤฑsฤฑnda, enflasyonla mรผcadelede tรผm kurumlarฤฑn iล birliฤinin en รผst seviyede devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin alฤฑnmasฤฑ kararlaลtฤฑrฤฑldฤฑ.
Hazine ve Maliye Bakanlฤฑฤฤฑndan yapฤฑlan yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamada, toplantฤฑda enflasyon geliลmelerinin ele alฤฑndฤฑฤฤฑ bildirildi.
Toplantฤฑda, geรงen yฤฑl fiyatlar รผzerinde maliyet yรถnlรผ baskฤฑlarฤฑn belirleyici olduฤu, tรผketici fiyatlarฤฑnda tรผm ana gruplara yayฤฑlan artฤฑลlarฤฑn gerรงekleลtiฤi ve bu durumda kur geรงiลkenliฤinin etkili olduฤunun deฤerlendirildiฤi belirtildi.
Kurumlar tarafฤฑndan gรผndeme getirilen ve 2022 yฤฑlฤฑnda enflasyonla mรผcadele sรผrecini destekleyecek tedbirlerin bรผtรผncรผl bir bakฤฑล aรงฤฑsฤฑyla ele alฤฑndฤฑฤฤฑ ifade edilen aรงฤฑklamada, ลunlar kaydedildi:
“Komite tarafฤฑndan, arz gรผvenliฤinin devamฤฑnฤฑ saฤlamak amacฤฑyla gerekli tedbirlerin alฤฑnmasฤฑna, tarฤฑmsal รผrรผnlerde girdi maliyetlerini azaltmak iรงin kullanฤฑlan mekanizmalarda gรผncellemelerin yapฤฑlmasฤฑna, arz talep dengesi ile uyuลmayan fiyat hareketlerinin yakฤฑndan izlenmesine, enflasyonla mรผcadele kapsamฤฑnda tรผm kurumlarฤฑn iล birliฤinin en รผst seviyede devam ettirilmesine ve gerekli tedbirlerin alฤฑnmasฤฑna karar verildi.”







