Ford Otosan Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Gรผven รzyurt, transit araรงlarฤฑn hibrit elektrikli ve benzinli motorlu olan bir versiyonunu devreye almak รผzere รงalฤฑลmaya baลladฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, “Bu, รถzellikle ลu anda ฤฐngiltere, Londra’da ลehirlerin bรผyรผmesi ve ulaลฤฑm imkanlarฤฑnฤฑn boyut deฤiลtirmesi nedeniyle baลlatฤฑlmฤฑล bir proje.” dedi.
รzyurt, Prof. Dr. Mete Cengiz Kรผltรผr Merkezi’nde, Uludaฤ รniversitesi (Uร) ฤฐลletme Topluluฤu’nca dรผzenlenen “12. Ulusal Profesyoneller ve Baลarฤฑlฤฑ Yรถneticilerle Sektรถrler Kongresi”nde รผniversite รถฤrencileriyle bir araya geldi.
Elektrikli araรง รผretiminin gelecek projeleri arasฤฑnda yer aldฤฑฤฤฑnฤฑ belirten รzyurt, “Transit araรงlarฤฑmฤฑzฤฑn hibrit elektrikli ve benzinli motorlu olan bir versiyonunu devreye almak รผzere รงalฤฑลmaya baลladฤฑk. Bu, รถzellikle ลu anda ฤฐngiltere, Londra’da ลehirlerin bรผyรผmesi ve ulaลฤฑm imkanlarฤฑnฤฑn boyut deฤiลtirmesi nedeniyle baลlatฤฑlmฤฑล bir proje. Daha az araรง, daha รงok toplu taลฤฑma iรงin verimli araรงlar gerekli.” diye konuลtu.
“Ford’un รผrรผn planlamasฤฑnda, 2021 yฤฑlฤฑndan itibaren seri olarak otonom araรงlarฤฑn รผretim planฤฑ var.” diyen รzyurt, her firmanฤฑn elektrikli otomobille ilgili de bir planฤฑ olduฤunu sรถyledi.
รzyurt, elektrikli otomobilin pazar รถnceliฤine gรถre รผretileceฤini ifade ederek, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Elektrikli araรงlar, giderek ลekillenecek. Sฤฑkฤฑลฤฑklฤฑk, otonom araรงlarฤฑ รถn plana รงฤฑkarฤฑyor, emisyonlar da elektrikli araรงlarฤฑ รถnceliklendiriyor. Bunun zamanlamasฤฑ tamamen pazar ihtiyaรงlarฤฑna gรถre ลekillenecektir. Tรผrkiye’de ลu anda elektrikli otomobille ilgili รงok yรผksek bir motivasyon yok. Ne kadar zaman alacaฤฤฑnฤฑ bilemeyiz. Bizde, Avrupa’daki baz รผlkelerde konuลulan seviyede deฤil. Elektrikli araรงlarฤฑn yapฤฑlmasฤฑnda hiรงbir problem yok. Yapฤฑlmasฤฑ, รผretilmesi bir problem deฤil, tekniฤi ve teknolojisi var fakat altyapฤฑsฤฑ hazฤฑr deฤil. Aracฤฑ yapmakla iล bitmiyor. ลu anda bizde pazar bรผyรผklรผฤรผ yok. Bunun geliลimine baฤlฤฑ takip edilmesi gereken bir konu.”







