Fransa isteksiz, Alstom'un talipleri artıyor

Fransa isteksiz, Alstom'un talipleri artıyor

Fransız hükümetinin satışına pek de gönüllü olmadığı Alstom için bir talip daha çıktı. Siemens'in ortaklıkm teklifi üzerine Fransız hükümeti teklifin netleştirilmesini istedi

A+A-

Fransız Alstom şirketine General Electrics ve Simens talip

 

Fransa'nın satışına pek de memnun olmadığı Alstom'a General Electrics'ten sonra Alman Simens de talip. Amerikan General Electrics , küresel düzeyde yatırımları olan Fransız şirketinin enerji alanındaki brimlerini satın almak için girişimlerde bulunmuştu. General Electrics'ten sonra Siemens de harekete geçti.  

Fransız basınında çıkan haberlere göre Alman şirket, General Elctrics'in Alstom'un enerji brimini satın alabilmek için teklif ettiği 13 milyar euro'luk teklifi üzerine gelecek için ortaklık teklif etti.

Alstom şirketinde payı olan Fransız hükümeti, Alman şirketinin söz konusu teklifi üzerine ortaklık koşullarına açıklık getirmesi için Siemens'ten istekte bulundu.

Öte yandan General Electrics'in 1 numarası Jeffrey Immelt, Fransa Ekonomi Bakanı Arnould Montebourg ile Alstom'un satışını görüşmek üzere Paris'e gidiyor.  

İki şirketin talip olduğu Alstom'un enerji bölümü şirketin toplam cirosunun yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. Alstom'un enerji briminin dışındaki en büyük parçası olan hızlı tren üreten birimi ise satışa konu değil. Fransa hükümeti daha önce yaptığı açıklamada söz konusu satıştan pek de hoşnut olmadığını dile getirmişti

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.