Fransa Merkez Bankasฤฑ, รin para birimi yuanฤฑ dรถviz rezervlerine dahil etti. Fransฤฑz ekonomi gazetesi Les Echos’da yayฤฑmlanan haberde, รผlkenin dรถviz rezervlerinin bรผyรผk oranda ABD dolarฤฑna endeksli olduฤu, bir sรผredir uluslararasฤฑ dรถviz รงeลitliliฤi saฤlama politikasฤฑ kapsamฤฑnda yuanฤฑn da kullanฤฑlmaya baลlandฤฑฤฤฑ ifade edildi.
Haberde, bu รงeลitlilik oranฤฑnฤฑn yatฤฑrฤฑm hedefleri, likidite ve randฤฑman-risk optimizasyonuyla ilgili geliลmelere baฤlฤฑ olarak zamanla gรถzden geรงirilebileceฤi vurgulandฤฑ.
Yuanฤฑn ne zamandan beri dรถviz rezervine dahil edildiฤi ile ilgili bilgi verilmezken, รผlkede resmi rakamlarla 152 milyar avro olan rezervin 47 milyarlฤฑk kฤฑsmฤฑnฤฑn yabancฤฑ dรถviz รผzerinden yatฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ belirtildi.
Haberde dรถviz rezervine dahil edilen yuan miktarฤฑ ise aรงฤฑklanmadฤฑ.
Almanya Merkez Bankasฤฑ (Deutsche Bundesbank) tarafฤฑndan bugรผn yapฤฑlan aรงฤฑklamada, yuanฤฑn dรถviz rezervlerine dahil edilmesi kararฤฑnฤฑn 2017’de alฤฑndฤฑฤฤฑ fakat henรผz yatฤฑrฤฑm yapฤฑlmadฤฑฤฤฑ vurgulanmฤฑลtฤฑ.
Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) da รin’in Avro Bรถlgesi’nin รถnemli ticari ortaklarฤฑ arasฤฑna girdiฤini belirtmiล ve haziranda 500 milyon avro tutarฤฑnda yuanฤฑ dรถviz rezervlerine dahil etmiลti.







