Fransa, Paribas için bastırıyor

Fransa, Paribas için bastırıyor

Fransa Maliye Bakanı, ABD'de BNP Paribas için yapılan soruşturmanın hızla sonuçlandırılmasını istedi

A+A-

Fransa Maliye Bakanı, ABD'de BNP Paribas için yapılan soruşturmanın hızla sonuçlandırılmasını istedi. Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, ABD'de BNP Paribas için yapılmakta olan soruşturmanın yarattığı belirsizliğin banka için zarar verici hale gelmekte olduğuna işaret ederek, soruşturmanın hızla sonuçlandırılmasını istedi.

Sapin yaptığı açıklamada, "Bu belirsizliğin hızla sona ereceğini uluyorum" diye konuştu. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD finans piyasası regülatörleri, BNP Paribas'ın ABD'nin İran, Sudan ve diğer ülkelere yaptırımlarını ihlal ettiğini savunuyorlar ve 10 milyar doların üzerinde bir ceza ödemesini istiyorlar. Ayrıca New York'un fihnans piyasası regülatörünün başkanı Benjamin Lawsky, BNP Paribas'ın New York şubesinde bulunan yabancılara ait hesaplardan para transferinin geçici olarak yasaklanmasını talep ediyor.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.