Fransa Cumhurbaลkanฤฑ Emmanuel Macron, Avrupa’nฤฑn ABD ve รin’in hakimiyetinde hฤฑzla bรผyรผyen sektรถrde daha bรผyรผk bir yer edinme arayฤฑลฤฑnda olmasฤฑ nedeniyle รถnรผmรผzdeki yฤฑllarda Fransa’da yapay zekaya 109 milyar euro deฤerinde yatฤฑrฤฑm yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.
Macron, Pazartesi gรผnรผ Paris’te baลlayacak olan ve dรผnya liderleri ile OpenAI‘den Sam Altman gibi yรถneticileri arasฤฑnda tartฤฑลmalarฤฑn yer alacaฤฤฑ Yapay Zeka Eylem Zirvesi รถncesinde yeni finansmanฤฑ lanse etti.
“Avrupa ve Fransa yapay zeka yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ hฤฑzlandฤฑrmalฤฑ”
Macron Pazar gรผnรผ France 2 televizyonuna verdiฤi demeรงte, rekabet karลฤฑsฤฑnda “Avrupa ve Fransa yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ hฤฑzlandฤฑrmalฤฑdฤฑr” dedi.

Bu amaรงla Fransa Pazartesi gรผnรผ, ลirketlerin รถnรผmรผzdeki yฤฑllarda รผlkedeki projelere 109 milyar euro yatฤฑrฤฑm yapmayฤฑ kabul ettiklerini aรงฤฑklayacak. Macron, “Bu, ABD’nin Stargate iรงin aรงฤฑkladฤฑฤฤฑna Fransa iรงin eลdeฤer” dedi. Bu hamle, Macron’un Fransa ve Avrupa’nฤฑn en ileri teknolojiyi geliลtirme ve ticarileลtirme konusundaki kรผresel yarฤฑลฤฑn bir parรงasฤฑ olduฤu yรถnรผndeki kararlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ vurguluyor. Fransa’ya yapฤฑlacak yatฤฑrฤฑmlardan biri, geรงen hafta veri merkezleri iรงin yeni bir kampรผse 50 milyar evro kadar yatฤฑrฤฑm yapacaฤฤฑnฤฑ aรงฤฑklayan Birleลik Arap Emirlikleri’nden gelecek.







