Fransa Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Jean-Yves Le Drian, Kuzey Kฤฑbrฤฑs’ฤฑn Maraล kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan Gรผney Kฤฑbrฤฑs’a destek aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
Sputnik’in haberine gรถre Le Drian, konuyu 20 Temmuz’da Kฤฑbrฤฑslฤฑ mevkidaลฤฑ ile tartฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ ve konuyu Birleลmiล Milletler’de gรผndeme getireceฤini sรถyledi.
Kuzey Kฤฑbrฤฑs Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ, dรผn yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada “Kapalฤฑ Maraล, KKTC topraฤฤฑdฤฑr ve her devlet gibi devletimizin de kendi topraklarฤฑ รผzerinde mutlak egemenliฤi vardฤฑr” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan da, Kuzey Kฤฑbrฤฑs ziyaretinde “Maraล’ta hayat yeniden baลlayacak. Mรผlkiyet haklarฤฑna riayet edilerek yรผrรผtรผlen รงalฤฑลmalar ฤฑลฤฑฤฤฑnda artฤฑk Maraล’ta herkesin yararฤฑna olacak yeni bir dรถnemin kapฤฑlarฤฑ aรงฤฑlacaktฤฑr” demiลti.







