Financial Times’ta yer alan haber-analizde Erdoฤan ile Davutoฤlu arasฤฑndaki gerilimin AKP iรงine kavga enjekte ettiฤi belirtildi.
Financial Times’ฤฑn Tรผrkiye muhabiri Daniel Dombey imzasฤฑnฤฑ taลฤฑyan haberde gazeteci Ahmet Hakan’ฤฑn gรถrรผลlerine de yer veriliyor ve “Tรผrk yorumcu Ahmet Hakan, ‘Erdoฤan ve Davutoฤlu arasฤฑnda iktidar mรผcadelesi var’ deniliyor.
Hakan, “Erdoฤan ‘kontrol istiyorum’ derken Davutoฤlu ‘Ben baลbakanฤฑm ve gรผรงlerimi kullanmak istiyorum’ diyor.”
Haberde Erdoฤan ve Davutoฤlu’nun kรถkenlerinin tamamen farklฤฑ olduฤuna da deฤinilmiล.
FT, ismini vermeden รถnde gelen bir AKP destekรงisinin gรถrรผลlerine yer vermiล:
‘
“Tanฤฑnmฤฑล bir AK Partisi destekรงisi, ‘Davutoฤlu baลbakan olduฤunda ana iลinin รผlkeyi yeni bir anayasa ve sisteme gรถtรผrmek olduฤunu biliyordu. Erdoฤan bu yรผzden ona gรถrev verdi’ dedi.
Destekรงi, Baลbakan’ฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’yla arasฤฑndaki gรผven baฤlarฤฑnฤฑn ลimdi bozulduฤunu ve bunun sonucu olarak Erdoฤan’ฤฑn Davutoฤlu’na, yeni parlamentoya yรถnelik AK Parti aday listesi รผzerinde az bir kontrole izin vereceฤini ekledi.”
Haberde “Erdoฤan ve Davutoฤlu arasฤฑndaki son gerilimin Erdoฤan’ฤฑn รงรถzรผm sรผreciyle ilgili hรผkรผmeti eleลtirmesiyle baลladฤฑฤฤฑ” belirtiliyor.
FT, Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve hรผkรผmet sรถzcรผsรผ Bรผlent Arฤฑnรง’ฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ eleลtirmesi ardฤฑndan Ankara Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanฤฑ Melih Gรถkรงek ile Arฤฑnรง arasฤฑnda kamuoyu รถnรผnde tartฤฑลma yaลandฤฑฤฤฑnฤฑ aktarฤฑyor.
Haberin sonunda Davutoฤlu’nun dรผn Erdoฤan’la herhangi bir sorun olmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylediฤi belirtiliyor.







