Futbola da sukuk geliyor

Futbola da sukuk geliyor

Aktif Bank, sermaye piyasası ürünlerini spor finansmanına dahil edecek ve kulüplerin gelirleri üzerinden Kira Sertifikası (sukuk) ihracı gerçekleştirecek

A+A-

Çalık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Aktif Bank, futbolun finansmanında sukuk modelini hayata geçirecek.

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, bugüne kadar futbola 1.1 milyar TL kredi kullandırdıklarını belirterek, Passolig uygulaması ile birlikte kayıpkaçak oranının azaldığını ve kulüplerin nakit akışlarının daha belirgin hale geldiğinin altını çizdi.

Sümer, "Futbolun finansmanına sermaye piyasası ürünlerini de katacağız. Kira Sertifikası (sukuk) ihracı gerçekleştireceğiz. Burada kulübün bonservis, koltuk-loca gibi gelirleri olacak. 2016'nın ilk çeyreğinde yapmayı planlıyoruz. Tahmini büyüklüğü 50-60 milyon TL, vadesi 2-3 yıl olacak" dedi. Sümer ayrıca gelecek yıl banka olarak bireysele ağırlık vereceklerini kaydetti.

Finansbank'ın Katarlılara satışına da değinen Serdar Sümer, "Finansbank'ın yönetimi korunursa başarılı performansını sürdürür. Türkiye'de, yönetimi yabancılaştırılan bankalar zorlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.