G20: Küresel büyüme halen ılımlı düzeyde

G20: Küresel büyüme halen ılımlı düzeyde

G20 küresel görünüme yönelik risklerin daha dengeli olduğuna inanıyor

A+A-


G20 küresel görünüme yönelik risklerin daha dengeli olduğuna inanıyor. G20 liderlerinin hafta sonu yaptıkları toplantının ardından yayınlanan bildiride şu görüşlere yer verildi;

"Kürsel ekonomik aktivitenin bazı anahtar ekonomilerde güçlenmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak küresel büyüme halen ılımlı ve farklı yollar izliyor. Kısa vadeli görünüm gelişmiş ekonomilerde ve özellikle euro bölgesi ve Japonya'da farkedilir düzeyde toparlanma gösterdi.

ABD ve İngiltere güçlü büyüme kaydetmeye devam ediyor ve bunların küresel toparlanmanın güçlenmesine yardımcı olması bekleniyor. Çin ve Hindistan gibi bazı gelişmekte olan ekonomilerde büyüme güçlü ancak dengesiz. Düşük gelirli gelişen ülkeler ise güçlü performans göstermeye devam ediyor.

Küresel görünüme yönelik riskler son toplantımızdan bu yana daha dengeli. Pterol fiyatalrındaki düşüşün genel küresel etkisinin pozitif olmasını bekliyoruz. Bunların yanı sıra döviz kurlarında yüksek volatilite, ısrarcı düşük enflasyon ornaları ve iç ve dış dengesizlikler, yüksek kamu borçları ve jeopolitik gerilim gibi riskler sözkonusu." denildi. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.