Galatasaray yakında çıkacak NFT’sini ilk kez gösterdi

Galatasaray yakında çıkacak NFT’sini ilk kez gösterdi

Galatasaray, NFT piyasasına yeni seriler çıkarmaya devam ediyor. Kulüp yaptığı paylaşımla son koleksiyonunu ilk kez gösterdi.

A+A-

Galatasaray, bildiğiniz üzere NFT piyasasına dahil olan spor kulüpleri arasında yerini aldı. İlk koleksiyonunu 1 Ekim itibariyle taraftarlarına sunan spor kulübü, ortaya çıkan ilgiden de bir hayli memnun kaldı. Sadece 1 dakika içerisinde tükenen NFT’lerin ardından kulüp kolları sıvadı.

Yeni çıkacak versiyonlardan yeni bilgiler paylaşan Galatasaray, NFT‘sini de ilk kez gösterdi. Ali Sami Yen‘in merkezde olduğu koleksiyona ilginin yoğun olması bekleniyor. 

İlgiden dolayı teşekkür mesajı da yayımlayan kulüp, önemli ölçüde kar elde etti. Legendary Ali Sami Yen koleksiyonu olarak duyurulan NFT‘ler, sadece 1 dakikada tükendi. Kulübün kurucusu efsane isme addedilen koleksiyondan piyasaya sadece 100 adet sürüldü. Ön satış fiyatı duyurulmadan çıkan NFT, tanesi 1850 euro olacak şekilde satıldı. Ortaya çıkan son durumda da kulübün kasasına tam 2 milyon TL‘ye yakın para girdi.

screenshot_2-002.jpg

Galatasaray da haliyle bu başarıyı sürdürmek istiyor. Çalışmalarını sürdüren spor kulübü, daha önceden duyurduğu gibi 8 Ekim‘de yeni serisini piyasaya sürecek. Yine Ali Sami Yen odaklı olacak proje için Mythical adı verildi. Instagram üzerinden ilk kez koleksiyonu gösteren Galatasaray, taraftarlarına takipte kalın dedi. 

Satış fiyatı şu an için açılanmayan NFT, Shirtum üzerinden sahiplerini karşılayacak. Adedi de belli olmayan koleksiyonun, bir önceki seri ile aynı sayıda piyasaya uğraması oldukça yüksek. 8 Ekim tarihinde her şeyin netleşeceği NFT‘ler için ise ilgi şimdiden yoğun.

Mythical Ali Sami Yen serisinin ardından bir koleksiyon daha çıkaracak olan Galatasaray, onu da 15 Ekim‘de duyuracak. Henüz nasıl gözüktüğü belli olmayan serinin ismi ise Ironic olacak. Tıpkı Mythical gibi bu koleksiyona dair de detaylı bilgi paylaşılmadı.