Florya ve Rivaโyฤฑ elden รงฤฑkarฤฑp banka borรงlarฤฑnฤฑ kapatmak iรงin รผyelerden destek isteyecek olan Galatasaray Baลkan Dursun รzbekโi zorlu bir oylama bekliyor. Bu projelere biรงilen deฤerlerin daha fazla olmasฤฑ gerektiฤi gรถrรผลรผ hakim.
Baลkan Dursun รzbek ve yรถnetimi, daha รถnce รnal Aysal’a verilmeyen Riva ve รงok tartฤฑลฤฑlan Florya’nฤฑn satฤฑลฤฑ iรงin bugรผn Maslak’ta bulunan UNIQ ฤฐstanbul Gรถsteri Merkezi’deki รผyelerden izin isteyecek.
Senelik 40 milyon Euro’yu bulan faizden kurtulmak isteyen yรถnetim, gelecek parayฤฑ bankalara รถdemeyi garanti ediyor. Ancak camia ikiye bรถlรผnmรผล durumda.
Bunun nedeni de ortada dรถnen rakamlar. Baลkan รzbek iki proje iรงin 500 milyon dolar gelir elde edileceฤini iลaret ederken, รถn anlaลmanฤฑn yapฤฑldฤฑฤฤฑ Emlak Konut ise “En az 500 milyon TL” diyor.
Aรงฤฑklanan rakamlar arasฤฑnda 3 kat fark bulununca tartฤฑลmalar da beraberinde geliyor. Riva iรงin oluลturulan komisyonun biรงtiฤi 124 milyon dolarlฤฑk deฤer, camiada tartฤฑลmalarฤฑ iyice ateลlemiล gรถrรผnรผyor.
Divan Baลkanฤฑ ฤฐrfan Aktar, Doฤan Hasol,Firuz Soyuer, Emre Aykar, Mehmet Dedeoฤlu, รmer ฤฐsmail Tanrฤฑรถver, Erden Timur’un yer aldฤฑฤฤฑ komisyonun bu yฤฑl Riva’nฤฑn deฤerini 124 milyon dolar olarak belirmesi ortamฤฑ gerdi.
2008’de 176 milyon dolar deฤer biรงilmiลti ลimdi 155!
รรผnkรผ imarฤฑ alฤฑnmฤฑล ve 3. kรถprรผye yakฤฑn olan bu arazinin deฤeri, gayri menkul uzmanlarฤฑ tarafฤฑndan 300 milyon dolar olarak gรถsteriliyor.
ฤฐngiliz CBRE, 2008’de Riva’ya 176 milyon dolar deฤer biรงmiลti. Daha รถnce alฤฑnan yรผklรผ kredi karลฤฑlฤฑฤฤฑnda teminat olarak gรถsterilen Riva iรงin o dรถnemde ortaya konulan deฤer 155 milyon dolardฤฑ.
Bankanฤฑn deฤeri dรผลรผk gรถstermesine karลฤฑn ortaya รงฤฑkan rakam bugรผnden yine yรผksek. Kafa karฤฑลtฤฑran olay ise 8 yฤฑlda burasฤฑnฤฑn nasฤฑl deฤer kaybettiฤi.







