Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye "paralel" yanıtı

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye "paralel" yanıtı

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın ardından sarı-lacivertli kulübün dün yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

A+A-

Galatasaray Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapılan derbi maçın ardından sarı-lacivertli kulübün dün yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Kulübün internet sitesinden "Uyarıyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada, "Galatasaray'ın galibiyetiyle sonuçlanan derbi karşılaşmasından sonra yaptığımız açıklamaya, asıl muhatabı olan federasyon yerine Fenerbahçe Kulübü'nün cevap vermesi son derece dikkat çekicidir" denildi.

Derbinin, Galatasaray açısından, Şampiyonlar Ligi mücadelesi için önem taşıyan ve üç puanlık değeri dışında başka bir anlamı olmayan bir maç olduğu ve artık geride kaldığı kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"O nedenle maç içerisinde yaşananlarla ilgili söylem ve iddialara cevap verme gereğini duymuyoruz. Ancak, Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında yer alan bir ifadeyi, Türk sporunun geleceği açısından son derece vahim ve tehlikeli bulduğumuzu belirtmek istiyoruz. En sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim; Cümleler arasına sıkıştırılan 'paralel' sözcüğüyle, Galatasaray Kulübü'ne yönelik bir algı yaratma çabasına kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Galatasaray Kulübü'nün kuruluşundan bugüne, bütün siyasal görüş, parti ya da her türlü yapılanlamaların uzağında kalmaya özen gösterdiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler de yer aldı:

"Galatasaray kültürü, başkalarının yolunu izleyen değil, herkesin onun yolunu izlediği bir büyük okuldur. Galatasaray'ın, başka grupların, toplulukların yol göstericiliğine ihtiyacı yoktur. Tevfik Fikret’in 'Fikri hür, vicdanı hür' ilkesi, Galatasaray'ın sahip olduğu ve izlediği yegane ışıktır. Spor alanlarında da öncülük misyonunu üstlenen Galatasaray, başkalarının hayal bile edemeyeceği zaferlerle, doğudan batıya, yediden yetmişe, bütün bir ülkenin gururu olmuştur. Asılsız ithamlarla, bu gerçeği gölgelemeye kimsenin gücü yetmez.

Üstü kapalı söylemlerle, Galatasaray’ın adını, son dönemde ne anlama geldiği bilinen 'paralel' sözcüğüyle birlikte anmaya tevessül etmek kimsenin haddine değildir. Galatasaray'ı böyle bir töhmet altında bırakmaya çalışanlar, bundan böyle, her platformda gereken cevabı alacaklardır. Kendileri, uluslararası bütün yargı organlarınca mahkum edilmiş şike sürecinin içinden, 'paralel' mazeretini kullanarak sıyrılacaklarını düşünebilirler. Başka çareleri kalmamış olabilir. Ancak, Galatasaray'ı kendi bataklıklarına çekemezler, sözünü ettikleri paralel yapılarla yan yana gösteremezler. Buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Galatasaray'ın ne paralel yapılarla, ne de bu tartışmalarla hiçbir ilişkisi olmaz, olmamıştır, olmayacaktır. Türk sporunu, kendi kısa vadeli çıkar hesapları uğruna, bu tür tartışmaların içine çekmeye çalışmak herkes açısından son derece tehlikeli bir oyundur ve çok büyük bir aymazlıktır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.