Galderma hisseleri halka arzı yatırımcılarını sevindirdi

Galderma hisseleri halka arzı yatırımcılarını sevindirdi

Cilt Bakım Devi Galderma Halka Arzın Ardından Borsada Umut Veren Bir Başlangıç Gerçekleştirdi

A+A-

Cilt bakım şirketi Galderma, Cuma günü SIX İsviçre Borsası'nda ilk işlem gününde halka arz fiyatından %16,6'lık artışla 61 İsviçre Frangı'ndan (67,85 $) kapanarak umut verici bir başlangıç yaptı. Galderma hisselerin, ilk halka arz (IPO) fiyatı 53 İsviçre Frangı olarak belirlenmişti.

Avrupa'nın En Büyük Halka Arzlarından Biri

Bu ayın başlarında duyurulan Galderma halka arzı, 2,3 milyar franka ulaşan zımni plasman hacmiyle, 2017'de Landis + Gyr'ın halka arzından bu yana İsviçre'deki en büyük halka arz olma özelliğini taşıyor.

Ancak uzmanlar hsse senedi piyasalarının yükselişte olduğu ve faiz oranlarının düşeceği beklentisinin yatırımcıların ilgisini artırdığı bir ortamda, bazı şirketlerin halka arzlarının ardından hisse fiyatlarında düşüşler yaşandığını da dikkat çekiyor.

Galderma Hakkında

Başlangıçta Nestle ve L'Oreal arasında bir ortak girişim olarak kurulan Galderma, hasarlı ve hassas ciltlere hitap eden amiral gemisi ürünü Cetaphil ile tanınıyor. Şirket ayrıca rosacea gibi çeşitli tıbbi durumları ele almak üzere tasarlanmış bir dizi kas gevşetici, dolgu maddesi ve krem sunmaktadır.

Halka arzdan elde edilen 2 milyar frank brüt gelir, Galderma'nın borç yükünü hafifletmek ve gelecekteki büyüme ve genişleme planları için finansal konumunu güçlendirmek için kullanılacak.

 

İlgili Haberler