Garanti 760 milyon TL kar açıkladı

Garanti 760 milyon TL kar açıkladı

Garanti Bankası'nın ilk çeyrek solo net kârı, marjlardaki daralmanın etkisiyle geçen yıl aynı döneme göre yüzde 24 düşüşle 760.3 milyon lira oldu

A+A-

Garanti Bankası'nın ilk çeyrek solo net kârı, marjlardaki daralmanın etkisiyle geçen yıl aynı döneme göre yüzde 24 düşüşle 760.3 milyon lira olarak beklentilere paralel gerçekleşti.

Bankanın KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, ilk çeyrek sonu itibarıyla kredi ve alacakları ise 2013 sonuna göre yüzde 2 artışla 121.2 milyar lira oldu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, aktif büyüklüğünün 201.7 milyar liraya ulaştığı belirtilirken; aktif kârlılığının yüzde 1.9, özkaynak kârlılığının ise yüzde 16.3 seviyesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Özkaynaklar 2013 sonuna göre yüzde 3.7 artışla 23.4 milyar lira oldu. Toplam mevduat 2013 sonuna göre yüzde 3.1 artarak 109.8 milyar lira olurken, nakdi ve gayri nakdi krediler de yıl sonuna göre yüzde 2.4 artışla 155.4 milyar liraya ulaştı. Bankanın sermaye yeterliliği oranı yüzde 14.75, takipteki krediler oranı ise yüzde 2.17 olarak gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, yaptığı değerlendirmede bankanın finanse ettiği projeler ve ekonomiye sürdürdüğü desteklere işaret ederek, "Garanti, önümüzdeki yıllarda da proje ve satın alım finansmanında lider konumunu sürdürmeyi, Türkiye için hayati önem arz eden projelerin finansmanında öncü rol oynamayı hedefliyor" dedi.

Garanti Bankası, yılın ilk çeyreğinde Seyitömer Termik Santrali özelleştirmesinde düzenleyici lider banka olarak yer almıştı. Açıklamaya göre, ilk çeyrek sonunda bankanın TL krediler pazar payı yüzde 10.7; yabancı para cinsinden kredilerde pazar payı yüzde 17.2, toplam mevduat pazar payı ise yüzde 11.4 seviyesinde gerçekleşti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.