Garanti Bankası 1.3 milyar dolar sendikasyon sağladı

Garanti Bankası 1.3 milyar dolar sendikasyon sağladı

Garanti Bankası, borçlanma programı çerçevesinde yurt dışı piyasalardan toplam 1,3 milyar ABD Doları’nı aşan finansman sağladı.

A+A-

Garanti Bankası, borçlanma programı çerçevesinde yurt dışı piyasalardan toplam 1,3 milyar ABD Doları’nı aşan finansman sağladı. İki ayrı finansman sözleşmesi çerçevesinde dört farklı dilimde sağlanan fonlama 367 gün, 2 yıl 1 gün ve 7 yıl vadelerden oluştu. Garanti’nin sağladığı bu finansman, yurtdışı piyasaların Türkiye ekonomisine ve bankacılık sektörüne olan güveninin yanı sıra uzun vadeli yatırımlarının da devam ettiğini bir kez daha teyit etti. 

Yenilenen sendikasyon kredisiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Deneyimli ekibimiz, sahip olduğumuz geniş ve güçlü muhabir ağımız sayesinde gerçekleştirdiğimiz bu iki işlemle, 2018’in son çeyreğinin en uzun vadeli ve en yüksek montanlı borçlanmasını sağladık. Bu kapsamda sektördeki öncü konumumuzu pekiştirirken, yurtdışı piyasaların hem ülkemize hem de bankamıza olan güveninin ne kadar sağlam olduğunu da gösterdik. Diğer yandan, yılın ikinci yarısı gelişmekte olan ülke varlıkları için oldukça zor geçti. Yılı kapatırken, başarıyla gerçekleştirdiğimiz sendikasyon kredisi, cazip fiyat ve uzun vadeyle sağlanan alternatif kaynaklar; Garanti'nin yurtdışı piyasalardan sürdürülebilir fonlama yaratma gücünü bir kez daha kanıtladı. Ülke ekonomisine sağladığımız katkının gururunu yaşarken, elde edilen fonlamayla piyasaya sağladığımız bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.