Garanti BBVA Yatırım Akbank (AKBNK) için hedef fiyatını açıkladı

Garanti BBVA Yatırım Akbank (AKBNK) için hedef fiyatını açıkladı

Garanti BBVA Yatırım, AKBNK-Akbank için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı. İşte o rapor...

A+A-

Garanti BBVA Yatırım, AKBNK-Akbank için hedef fiyatını 53 TL'den 82 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu. Raporda şu satırlara yer verildi:

Akbank 1Ç24’de çeyreksel bazda %12 azalma ve yıllık bazda ise %23 artış ile 13,184mn TL net kar açıkladı. Açıklanan net kar, bizim beklentimiz olan 12,729mn TL ve piyasa beklentisi olan 12,875mn TL’ye yakın gerçekleşti. Akbank’ın özkaynak karlılığı bu dönemde %24.9 oldu. (2023: %37.9). Akbank 2024 yılında %30 üzerinde özkaynak karlılığı beklediğini açıklamıştı. Bu çeyrekte beklendiği gibi artan fonlama maliyetleri marjı baskılarken, güçlü komisyon gelirleri ve aktif kalitesi karlılığı destekleyen faktörler oldu.

Öne çıkan başlıklar;

Büyüme tarafında tüketici kredileri sayesinde TL krediler çeyreklik bazda %12 büyüdü. Ayrıca, mevduat tarafında TL büyüme çeyreklik bazda %9 oldu. Dolayısıyla, TL kredi mevduat oranı çeyreklik sadece 1 puan arttı ve %84 oldu. Kredi mevduat oranının oldukça düşük olması önümüzdeki dönemde bankaya marj yönetimini optimum yapabilmesi için alan sağlıyor. Net faiz marjı, artan swap maliyetleri ve mevduat maliyeti neticesinde çeyreklik 66 baz puan azaldı ve %2.7 oldu. Banka marj tarafında temkinli duruşunu korudu ve 2024 yılında %4 civarı bir marj beklentisini yineledi. Komisyon gelirleri ödeme sistemler kaynaklı olarak yıllık bazda %217 ile güçlü büyüdü. Akbank, bu göstergede yıllık %80 üzeri büyüme beklediğini açıklamıştı. Faaliyet giderleri tarafında ise, zorluklar devam ediyor. Yıllık büyüme %88 olmasına rağmen, gider/gelir oranı %52.8 seviyesinde (2023: %32). Banka, ortalama enflasyona yakın gider büyümesi ve orta 30’lu seviyelerde gider/gelir oranı beklediğini açıklamıştı.

Takip tarafında ise güçlü görünüm devam ediyor. Takip oranı yıllık bazda 0.1 puan azaldı ve %2.1 oldu. Bankanın net takip girişi çeyreklik bazda %66 azalarak 1.2mlr TL oldu. Risk maliyeti sadece 32baz puan olurken, banka bu göstergede bir miktar artış ile 150 baz puan aşağısı bir beklentisini korudu. Bankanın karşılık cephanesi ise bankanın oldukça güçlü, serbest karşılıklar hariç bankanın 33.8mlr TL toplam karşılığı bulunuyor.

Piyasa etkisinin nötr olmasını bekliyoruz

Açıklanan finansalların beklentilere yakın olmasından dolayı piyasa etkisinin nötr olmasını bekliyoruz. Akbank için “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyemizi koruyoruz ve 12 aylık yeni hedef fiyatımızı 82.00TL olarak güncelliyoruz (EF: 53.00TL).

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım 2 hisse için "AL" önerisi verdi

Deniz Yatırım, BIGCH-BigChefs ve KMPUR-Kimpur hisseleri için hedef fiyat tavsiyesini açıkladı

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın 30 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 6 hisse senedi hangisi, BIST 100 endeksinin teknik destek ve direnç seviyeleri ne

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Garanti Bankası GARAN hissesi alınır mı

Beş aracı kurum Garanti Bankası GARAN hissesi ile ilgili değerlendirmelerini yayınladı

İlgili Haberler