Gaz santrallerine indirimli tarifeden gaz

Gaz santrallerine indirimli tarifeden gaz

BOTAŞ gaz santrallerine 1 Ocak - 31 Mart arasında indirimli tarifeden gaz verecek.

A+A-

BOTAŞ, yılbaşından itibaren doğalgaz çevrim santrallerinin ihtiyacının yüzde 70'lik kısmına bin metreküp başına 1485 TL fiyat uygulayacak. Kalan kısma 1700 TL isteyecek.  

enerjigunlugu.net haber sitesinde Mehmet Kara imzası ile yayımlanan habere göre, BOTAŞ, elektrik santrallerine doğalgaz tedarikinde yeni bir model uygulamaya karar verdi. 1 Ocak - 31 Mart 2019 tarihleri arasında uygulanacak yeni modele göre BOTAŞ, doğalgaz çevrim santrallerinin ihtiyacının ilk yüzde 70’lik kısmına farklı, kalan yüzde 30’luk kısmına farklı bir fiyat uygulayacak. 

YÜZDE 70’İ 1485 TL’DEN 

Elektrik santralleri yılbaşından itibaren, yakacakları doğalgaz karşılığında BOTAŞ’a, ilk kademe olan yüzde 70’lik kısım için bin metreküp başına 1485 TL ödeyecek. Kalan kısmı da BOTAŞ’tan almak isteyenlere uygulanacak rakam ise 1700 TL olarak belirlendi. 

ÖZEL SEKTÖRDEN BULUN 

Elektrik santralleri ful kapasite çalışmak isterse, ihtiyacının yüzde 30’luk kısmı için ya BOTAŞ’tan ya da özel sektördeki toptan satış şirketlerinden gaz tedarik edecek. BOTAŞ’ın verdiği 1700 TL’nin altında bir fiyatla gaz bulabilen santraller isterse alabilecek. Santraller bu konudaki tercihlerini, maliyeti kurtaracak fiyattan elektrik müşterisi bulup bulamamalarına göre yapacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.