Anadolu Ajansฤฑ’nฤฑn eski yรถneticilerinden Metin Tรผrkyฤฑlmaz, Abdurrahman Antakyalฤฑ ve Sรผfyan Kฤฑzฤฑlarlan’ฤฑn baลฤฑnฤฑ รงektiฤi yaklaลฤฑk 200 deneyimli gazeteciyi bir araya getiren yeni haber ajansฤฑ Ajans Bizim yayฤฑn hayatฤฑna baลladฤฑ.
Tรผrkiyeโde yeni bir haber ajansฤฑ kuruldu. Kurucularฤฑ, editรถrleri ve muhabirleri sektรถr deneyimine sahip kiลilerden oluลan Ajans Bizim, Anadolu Ajansฤฑโnฤฑn รผรง eski yรถneticisi tarafฤฑndan koordine ediliyor. Bu isimler, Anadolu Ajansฤฑโnฤฑn eski ekonomi mรผdรผrรผ Metin Tรผrkyฤฑlmaz, eski fotoฤraf editรถrรผ Abdurahman Antakyalฤฑ ve eski iรง haberler ve parlamento haberleri mรผdรผrรผ Sรผfyan Kฤฑzฤฑlarslan.
DENEYฤฐMLฤฐ GAZETECฤฐLER
Ajans Bizim iรงin yaklaลฤฑk 200 gazeteci iรงerik รผretmeye baลladฤฑ. Kuruluล hazฤฑrlฤฑklarฤฑ yaklaลฤฑk bir yฤฑldฤฑr devam eden, 2020 yฤฑlฤฑnฤฑn son รงeyreฤinden itibaren รงalฤฑลmalarฤฑnฤฑ hฤฑzlandฤฑran ve bir sรผredir kapalฤฑ devre deneme yayฤฑnฤฑ yapan Ajans Bizim, 10 Mart 2021 itibariyle haber yayฤฑnฤฑna baลladฤฑ.
TรRKฤฐYE DAHฤฐL 8 รLKEDE MUHABฤฐR
Ajans Bizimโin Tรผrkiyeโdeki 27 ilde ve Fransa, Almanya, abd, ฤฑrak, Yunanistan, ฤฐngiltere ve Macaristanโda muhabirleri bulunuyor. Ajans Bizim yetkilileri, muhabir bulunan รผlke ve il sayฤฑsฤฑnฤฑ รถnรผmรผzdeki dรถnemde daha da arttฤฑrmayฤฑ hedeflediklerini belirtiyor. Tรผrkiyeโnin ticari ve ekonomik iliลkilerinin yoฤun olduฤu รผlkeler baลta olmak รผzere รงok sayฤฑda yeni รผlkede daha kฤฑsa sรผre sonra Ajans Bizim muhabirlerinin haberleri Tรผrkiye medyasฤฑna servis edilmeye baลlanacak.
UZMAN EDฤฐTรR VE MUHABฤฐRLER
Ajans Bizimโde, ekonomi, politika ve diplomasi haberlerinin yanฤฑ sฤฑra, spor, magazin, saฤlฤฑk alanlarฤฑnda haberler รผretecek deneyimli ve uzman isimler de yer alฤฑyor. Genel ekonomi haberlerinin yanฤฑ sฤฑra tarฤฑm ve enerji baลta olmak รผzere รงeลitli sektรถrlerden detaylฤฑ haberlere yer vermek de Ajans Bizimโin hedefleri arasฤฑnda.
AJANS GELฤฐRLERฤฐ ADฤฐL PAYLAลILACAK
Ajans Bizim, bir sรผreliฤine aรงฤฑk yayฤฑncฤฑlฤฑk yaptฤฑktan sonra sadece abonelerine yayฤฑn yaparak yoluna devam edecek. Ajans Bizim, Tรผrkiyeโde ilk kez uygulanan; abonelik gelirlerinin serbest gazeteciler arasฤฑnda eลit paylaลฤฑmฤฑna dayalฤฑ bir sistemle iรงerik รผretecek. Ajans Bizim, rutin ve รถzel haberciliฤin yanฤฑ sฤฑra rapor ve araลtฤฑrma dosyalarฤฑ da hazฤฑrlayacak.







