Gazetelerden başlıklar

Gazetelerden başlıklar

Gazetelerden günün önemli ekonomi - finans haberleri

A+A-

·  Yapılacak ihalenin aslında bir 4G ihalesi olduğunu belirten Elvan, "Basında oldukça yanlış bir algıya neden oldu. Teknoloji serbest ihale, bu tüm teknolojilere açık olan bir ihale, 5G de bu ihalenin kapsamında olan bir husus. Türkiye olarak biz artık 3G'de olduğu gibi daha ileri seviyede, bir anlamda 4.5G ile piyasaya gireceğiz" dedi.*BloombergHT.

·  TCDD, 6 ay içinde altyapı ve taşımacılık olarak ikiye ayrılacak. Taşımacılık şirketi TCDD Taşımacılık adıyla faaliyet gösterecek. TCDD'nin altyapı şirketi, özel sektöre demiryolları hatlarını açacak. Özel sektör, işletmecilik yapacağı hattı belirleyecek. Her bir hat için 10 yıla kadar hizmet sözleşmesi imzalanabilecek. Firmalar, isterlerse işletmecilik yapacakları tren yolunu ya da hattını inşa edebilecek. Bu hat, zorunlu olarak rakip işletmecilere bedeli karşılığında açılacak.*Yeni Şafak.

·  Yem Sanayicileri Birliği YKB Karakuş, gıda fiyatlarına karşı para politikalarının işlemediğini belirtti.*BloombergHT.

·  Babacan: Türkiye'de bankacılık sistemi, güçlü sermaye yapısı ve likidite pozisyonuyla Avrupa'daki en sağlam bankacılık sistemlerinden biri.*BloombergHT.

·  DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist yapılması için yapılan ihaleyi kazanan YSE Yapı firması ile sözleşme imzalanacağını belirtti.*CNBCe.

·  EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt istasyonlarında satılan her üründen yılda bir kez analiz yaptırma yükümlülüğünü kaldırdıklarını, böylece dağıtım şirketlerinin maliyetlerinin düşürdüklerini söyledi.*CNBCe.

·  Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Fed faiz artırmaz ve Türkiye’de siyasi istikrar devam ederse ikinci 6 ayda da otomotiv pazarının pozitif geçebileceğini belirterek hedefin 900-950 bin olduğunu söyledi.*Dünya.

·  Otomotiv sektörünün ihracattaki payı yüzde 76,68'i bulmasına rağmen, lokomotif pazarı AB'de "parite" yüzünden yüzde 3,30 kayıpla karşılaştı.*Dünya.

·  İZMİR'in Menderes İlçesi'nde, eski beldelerden Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi. Bunun üzerine bölgedeki bir mahalle karantina altına alındı.*Milliyet.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.