Gelirde eşitsizlik büyümeyi yavaşlatıyor

Gelirde eşitsizlik büyümeyi yavaşlatıyor

IMF, gelir dağılımında eşitsizliğin global ekonomik büyümeyi yavaşlattığı ve politik istikrarsızlığı ateşlediği uyarısında bulunarak, eşitsizliğin azaltılması için kampanya başlattı

A+A-

IMF, "Gelir dağılımında adaletsizlik global ekonomik büyümenin üzerinde baskı yaratıyor"

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin artmasının global ekonomik büyüme üzerinde baskı yarattığı ve politik istikrarsızlığı ateşlediği uyarısında bulunan IMF, zenginler ve fakirler arasında giderek büyüyen  uçurumun kapatılması için bir kampanya başlattı.

IMF, zenginler ve fakirler arasındaki gelir dağılımı eşitsizliğinin  artmasının engellenmesi için 188 üye ülkede vergi politikalarının ve  hedefli kamu harcamalarının nasıl kullanılabileceğini dair 67 sayfalık  bir rapor yayınladı.  IMF raporunda, gelir dağılımında eşitsizliğin global finansal  kriz sonrasında bir çok gelişmiş ekonomide de arttığına işaret ederek,  aralarında ABD'nin de olduğu bu ülkelerde gelir dağılımı adaletsizliğin  1903'larda yaşanan Büyük Bunalım öncesinde bile görülmeyen seviyelere  geldiğini vurguladı.  IMF raporunda her ülkede tek tek alınması gereken tedbirlere yer verilmezken, bir çok gelişmiş ve gelişmekte olan ekonominin  gelir dağılımındaki uçurumu agresif şekilde emlak vergileri ve  kademeli gelir vergisi uygulayarak daraltabilecekleri savunuldu.

IMF ayrıca gelişmekte olan ekonomilerin sosyal destek  programlarını tek çatı altında toplamaları ve genişletmeleri,  en kırılgan kesimin eğitim ve sağlık hizmetlerine nakit transferleri  gerçekleştirmeleri gerektiğine de işaret etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.