Avea’nฤฑn gelirleri yฤฑlฤฑn รผรงรผncรผ รงeyreฤinde yรผzde 7 artฤฑล ile 973 milyon liraya ulaลฤฑrken abone sayฤฑsฤฑ da 224 bin adet artฤฑลla 14.1 milyona yรผkseldi. Numara taลฤฑnabilirliฤi kapsamฤฑnda Avea’nฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrekte kazandฤฑฤฤฑ abone sayฤฑsฤฑ 133 bin oldu, kullanฤฑm dakikasฤฑ ise geรงen yฤฑlki 350 dakikadan 375 dakikaya ulaลtฤฑ. Abone baลฤฑna ortalama gelir ise 22.5 lira oldu.
Avea’nฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrek sonuรงlarฤฑna iliลkin basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda konuลan Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Gelir bรผyรผmesi ve kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ devam ettirme noktasฤฑnda iyi bir yฤฑl oldu. Son รงeyreฤi benzer bรผyรผme ivmesi ile kapatmayฤฑ hedefliyoruz” dedi. Avea’nฤฑn akฤฑllฤฑ telefon penetrasyonunun son bir yฤฑlda 11 puan artฤฑลla yรผzde 33’e ulaลtฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Akdemir, “Akฤฑllฤฑ telefondaki bรผyรผme ivmesinin devam edeceฤini dรผลรผnรผyorum, bir yฤฑlda yรผzde 50 seviyelerini gรถrรผrsek ลaลฤฑrmamak lazฤฑm” dedi.
‘Ortak altyapฤฑyฤฑ destekleriz’
Avea’nฤฑn ilk dokuz aydaki yatฤฑrฤฑmlarฤฑ 428 milyon lira olarak gerรงekleลti. CEO Akdemir, dรถrdรผncรผ nesil (4G) ลebekesi kurulumunda ortak altyapฤฑ kullanฤฑlmasฤฑnฤฑ desteklediklerini sรถyledi. “Tรผrkiye’nin 2G ve 3G’de yaptฤฑฤฤฑ gereksiz tekrar yatฤฑrฤฑmlarฤฑ oldu, bu cari aรงฤฑฤฤฑ da olumsuz etkileyen unsurlardan bir tanesi. Gelirlerimizin yรผzde 20’si yatฤฑrฤฑma gidiyor… Bunlar ortak altyapฤฑ olduฤu taktirde azalacak yatฤฑrฤฑmlar” diye konuลan Akdemir, 4G iรงin 2014 yฤฑlฤฑ sonu hedefinin konduฤunu sรถyledi.







