George:Fed faizleri kademeli olarak arttırır

George:Fed faizleri kademeli olarak arttırır

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in bu yıl faizleri kademeli şekilde artırmasını beklediğini söyledi

A+A-

Kansas City Fed Başkanı Esther George, finansal piyasalarda son dönemde yaşanan oynaklığın kendisi için sürpriz olmadığını, Fed'in yıl boyunca faiz artırımlarına devam edeceğini öngörmeyi sürdürdüğünü bildirdi. 

 

"Fed'in düşük faiz oranları ve tahvil alım politikalarının reel ekonomiyi canlandırmak için varlık fiyatlarını artırmaya odaklandığı dikkate alındığında, son dönemde yaşanan oynaklık ne beklenmedik ne de korkutucu bir durum" diye konuşan George, "Para politikası içinde ayarlamalar oldukça varlıklarda risk fiyatlamalarının bu farklı faiz ortamına göre yeniden ayarlanması beklenen bir durum" dedi.

ABD ekonomisi için iyimser görünümünü devam ettiren George, ekonomide daha fazla büyüme olacağını, istihdamda istikrarlı artışın sreceğini ve enflasyonda toparlanma yaşanacağını belirterek, Fed'in faiz artırımlarını sürdürmesi gerektiğini vurguladı.

George, "Fed, faiz oranlarını kademeli şekilde yükseltmeye devam ederek, onları ekonomik aktivite ve enflassyon ile hizada
tutmalı" diye konuştu.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.