Georgieva IMF'e yeniden başkan seçildi

Georgieva IMF'e yeniden başkan seçildi

2019'dan beri IMF başkanlığı görevini yürüten Georgieva bu göreve yeniden seçildi

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF), Kristalina Georgieva'nın 5 yıl daha başkan olarak görev yapacağını duyurdu. İcra Direktörleri Kurulu tarafından oy birliğiyle alınan karar, Georgieva'nın küresel şoklarla mücadeledeki "güçlü ve çevik" liderliğini takdir ediyor.

Georgieva, ilk döneminde IMF'nin pandemi, savaşlar ve yaşam maliyeti krizi gibi zorluklarla mücadele eden ülkelere destek olmasında kilit rol oynadı. Makroekonomik istikrar, büyüme ve istihdamı teşvik etme çabalarının yanı sıra iklim değişikliği, kırılganlık ve çatışma gibi konularda da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

IMF'nin mali desteği, politika tavsiyeleri ve kapasite geliştirme programlarının ülkelerin zorluklarla başa çıkma kabiliyetlerini artırdığına vurgu yapan Georgieva, küresel zorlukların üstesinden gelmek için ülkeler arasında daha etkin ve samimi bir iş birliği ortamı oluşturma hedefini dile getirdi.

Kariyeri ve Deneyimleri

2019'dan beri IMF başkanlığı görevini yürüten Georgieva, daha önce Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu'nda da üst düzey görevlerde bulunmuştu. Bulgaristan vatandaşı olan Georgieva, 30 Eylül'de sona erecek olan ilk 5 yıllık görev süresinin ardından da IMF'nin liderlik koltuğunda oturmaya devam edecek.

 

İlgili Haberler