Glodman Sachs, faiz artırımı bekliyor

Glodman Sachs, faiz artırımı bekliyor

Merkez Bankası'a dönük faiz indirimi baskıları artarken Goldman Sachs yayınladığı raporda Merkez Bankası'nın 12 ay içinde faizleri 2 puan artıracağını ileri sürdü

A+A-

Merkez Bankası'a dönük faiz indirimi baskıları artarken Goldman Sachs yayınladığı raporda Merkez Bankası'nın 12 ay içinde faizleri 2 puan artıracağını ileri sürdü.

Goldman Sachs, bugün yayınladığı raporda 12 ay içinde Merkez'den 200 baz puan arttırım beklediğini açıkladı. Goldman Sachs, raporunda Türkiye için 2014 sonu enflasyon tahminini de yukarı yönlü revize etti.

Raporda TL'de son dönemde görülen değerlenme ve baz etkilerinin 2014 3. çeyrekte enflasyon oranının aşağı gelmesine yardım etmesinin muhtemel olduğunu ifade eden Goldman Sachs, bununla birlikte enflasyon görünümünün zorlu olmaya devam edeceğini savundu.

Enflasyondaki yukarı yönlü baskının 2014'ün geri kalanında ve 2015'de devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Goldman Sachs, 2014 sonu için TÜFE tahminini yüzde 8,4'ten 8,9'a yükseltti. Goldman Sachs 2015 sonu için enflasyon tahminini ise yüzde 8,2 olarak korudu.  

Daha önceki parorlarına paralel TCMB'nin gelecek 12 ayda faizleri 200 baz puan daha artıracağı beklentisini sürdürüen Goldman Sachs, yine de Merkez Bankası'nın, yıllık enflasyon Mayıs ayında yüzde 10 civarında tepe yaptıktan sonra aşağı döneceği ve buna bağlı olarak da faizlerde indirime gidilebileeği yönündeki açıklamalarının, faiz tahmini için aşağı yönlü risk oluşturduğunu ifade etti

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.