Tรผrkiye’de faizsiz finans uygulamalarฤฑnฤฑ benimseyerek hizmet veren ilk yatฤฑrฤฑm bankasฤฑ olan Golden Global Bank’ฤฑn รผรงรผncรผ รงeyrek bilanรงosu aรงฤฑklandฤฑ. Bilanรงoya gรถre; Golden Global Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ, bu yฤฑlฤฑn Ocak-Eylรผl dรถneminde aktif bรผyรผklรผฤรผnรผ 9,8 milyar TL’ye, รผรงรผncรผ รงeyrek kรขrฤฑnฤฑ da 859 milyon TL’ye รงฤฑkardฤฑ.
2020 yฤฑlฤฑnda 150 milyon TL sermaye ile faaliyetine baลlayan Golden Global Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ’nฤฑn gรผรงlรผ bรผyรผme ivmesi, 2023’รผn รผรงรผncรผ รงeyreฤinde de hฤฑz kesmedi. Geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde 98 milyon TL kรขr aรงฤฑklayan banka, bu sene yฤฑlฤฑn ilk dokuz ayฤฑnda 859 milyon TL tutarฤฑnda net kรขr elde etti. Bankanฤฑn ortalama aktif kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ yรผzde 21, ortalama รถz kaynak kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ ise yรผzde 141 olarak gerรงekleลti. Bรถylelikle Golden Global Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ’nฤฑn nakdi ve gayri nakdi finansman aracฤฑlฤฑฤฤฑyla ekonomiye olan desteฤi de 3,8 milyar TL’ye ulaลtฤฑ.
Golden Global Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ Genel Mรผdรผrรผ Ahmet Sefa ลen, 3,5 yฤฑl รถnce faaliyete baลladฤฑklarฤฑnฤฑ ve bu kฤฑsa sรผrede yatฤฑrฤฑm bankacฤฑlฤฑฤฤฑna ivme kazandฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek “Finansal sonuรงlarฤฑmฤฑzla gรผven vermeye ve istikrarlฤฑ bรผyรผmemize devam ediyoruz. Her รงeyrekte artan performansฤฑmฤฑzฤฑ รผรงรผncรผ รงeyreฤe de taลฤฑyarak kรขrฤฑmฤฑzฤฑ artฤฑrarak bilanรงomuzu 9,8 milyar TL aktif bรผyรผklรผฤe ulaลtฤฑrdฤฑk. Bu bรผyรผk baลarฤฑya ulaลmamฤฑzda emeฤi geรงen tรผm รงalฤฑลma arkadaลlarฤฑma, mรผลterilerimize ve paydaลlarฤฑmฤฑza teลekkรผr ediyorum. Sektรถrรผmรผz ve รผlke ekonomisi iรงin faizsiz finans prensipleri รงerรงevesinde sรผrdรผrรผlebilir katma deฤer yaratmaya, Cumhuriyetimizin yeni yรผzyฤฑlฤฑnda ekonomik kalkฤฑnmaya gรผรงlรผ destek vermeye devam edeceฤiz” dedi.
Ahmet Sefa ลen, Golden Global Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ’nฤฑn, yurt iรงinde Tรผrk Lirasฤฑ cinsinden nitelikli yatฤฑrฤฑmcฤฑlara yรถnelik kira sertifikasฤฑ iลlemlerinin ardฤฑndan, 2023 yฤฑlฤฑnda yurt dฤฑลฤฑnda yabancฤฑ para cinsinden ilk kira sertifikasฤฑ ihracฤฑnฤฑ da gerรงekleลtirdiฤini sรถyleyerek “Bunun yanฤฑnda mรผลterilerimize katฤฑlฤฑm bankacฤฑlฤฑฤฤฑ prensiplerine uygun yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑnฤฑ sunmak amacฤฑyla Tรผrkiye Elektronik Fon Alฤฑm Satฤฑm Platformu (TEFAS) รผyeliฤini tamamlayarak yatฤฑrฤฑm fonu alฤฑm satฤฑm iลlemlerine baลladฤฑk. Bankamฤฑz 2023 yฤฑlฤฑnda Visa’nฤฑn B2B Connect platformuna da dahil oldu. Bu iล birliฤi ticari mรผลterilerimize uluslararasฤฑ รถdeme ve alacak tahsilatlarฤฑnฤฑ daha hฤฑzlฤฑ, daha gรผvenli ve daha uygun maliyetle yapma imkรขnฤฑ saฤladฤฑ” ลeklinde konuลtu







