Goldman Sachs Group Inc. ABD hisse senetlerinde devam eden ralli baskฤฑsฤฑndan etkilenerek yeni bir sert satฤฑล tahminini terk etti.
David Kostin liderliฤindeki stratejistler, S&P 500’รผn Cuma gรผnkรผ 3.044 puan olan kapanฤฑลฤฑnฤฑn %20’sinin altฤฑnda 2.400 seviyesine dรผลeceฤi yรถnรผndeki tahminlerini geri รงekti ve ลimdi aลaฤฤฑ yรถnlรผ risklerin 2.750 seviyesi ile sฤฑnฤฑrlฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrdรผler.
Stratejistler, “Gรผรงlรผ toparlanma, รถnceki รผรง aylฤฑk 2.400 hedefimizin gerรงekleลtirilmesinin mรผmkรผn olmadฤฑฤฤฑ anlamฤฑna geliyor, Para ve maliye politikasฤฑ desteฤi bรผyรผk olasฤฑlฤฑkla aลaฤฤฑ yรถnlรผ hareketi % 10’la sฤฑnฤฑrlฤฑyor.” diye yazdฤฑ.
Goldman’ฤฑn stratejistleri, ABD borsalarฤฑnฤฑn gรถsterge endeksi iรงin 3.000 olan yฤฑl sonu hedeflerini korudular.
ABD ile รin arasฤฑnda yรผkselen gerginlik geรงen ay kรผresel hisselerde gรถrรผlen toparlanmanฤฑn raydan รงฤฑkmasฤฑnฤฑ riskine neden olmuลtu. ABD Baลkanฤฑ’nฤฑn Cuma gรผnkรผ konuลmasฤฑ sรถylem olarak sert olsa da doฤrudan Pekin’i etkileyecek belirli tedbirler telaffuz edilmedi.
Sydney’de AMP Capital Investors Ltd. yatฤฑrฤฑm strateji birimi yรถneticisi Shane Oliver, “Baลkan Trump’ฤฑn Cuma gรผnkรผ tepkisi oldukรงa yumuลak ve piyasalarฤฑn korktuฤundan รงok daha az yฤฑkฤฑcฤฑydฤฑ.” dedi.







