Goldman dolar tahmininde ısrarlı

Goldman dolar tahmininde ısrarlı

Goldman Sachs, FED'in son toplantısından sonra diğer para birimleri karşısında zayıflamasına rağmen yükseliş tahminini koruyor

A+A-

Goldman Sachs, son dönemdeki sert düşüşlere karşın görüşünü değiştirmedi ve dolardaki yukarı yönlü beklentisini koruyor. Doların pazartesi günü yüksek faizli para birimleri karşısındaki yükselişi, bu görüşe en azından bazı yatırımcıların katıldığını gösteriyor.

Fed bu yıl iki kez faiz artırımı yapabileceğini işaret etmesine karşın, Goldman ekonomistleri, güçlü ekonomik göstergelerin politika yapıcıları üç kez faiz artırımı yapmaya yöneltebileceği tahmininde bulunuyor. Yeni Zelanda doları, tüketici güveninin ilk çeyrekte düşütüğünü gösteren veri sonrası, Asya hisse senetlerindeki düşüşle birlikte, dolar karşısındaki kayıplara öncülük etti.

New York'ta, döviz strateji müdürü Robin Brooks başkanlığındaki Goldman analistleri, "Güvercin Fed'in, ABD ekonomisinin Euro Bölgesi ve Japonya ekonomilerine göre daha iyi performans göstermesini sağlayacağı dikkate alındığında, para politkalarının farklılaşmasına göre yapılan işlemler için durum daha güçlü, daha zayıf değil," dedi ve "Yukarı yönde hareket etmek güç, ancak dolar yükselecek" şeklinde görüş bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.